Festivalul-Concurs “Peștișorul de Aur” a ajuns la Ediția 26

Ceremonia de premiere de la "Peștișorul de aur". FOTO CJ Tulcea
Ceremonia de premiere de la "Peștișorul de aur" 2017. FOTO CJ Tulcea

Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea s-a dovedit neîncăpătoare în prezența micilor iubitori de folclor, membri ai Ansamblului Artistic „Dorulețul”, precum și a voluntarilor care vor însoți delegațiile străine la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului – Concurs pentru Copii și Tineret Peștișorul de Aur. Așa a debutat conferința de presă prilejuită de prezentarea narativă a ediției de anul acesta, ce se va desfășura între 8 și 12 august 2018.

Maestrul coregraf Ștefan Coman a evocat cele mai importante momente din lunga istorie a acestui festival, menționând că manifestarea cultural artistică a avut sprijinul financiar al Primăriei Tulcea, a Consiliului Județean Tulcea și a Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, susținere fără de care nu ar fi putut să ajungă atât de sus.

„Anul trecut am marcat un sfert de secol de existență a acestui prestigios eveniment de talie internațională, un spectacol inedit, devenit, odată cu trecerea timpului, o marcă înregistrată a județului nostru. Iată-ne, în Anul Centenarului, la startul unei noi ediții de succes, cu invitați de peste hotare, care se află la Tulcea pentru prima dată. Pentru a organiza o astfel de manifestare de amploare, an de an este nevoie de un efort supraomenesc, de o echipă care să funcționeze ca o mașinărie ca totul să fie perfect și de aceea, țin să aplaudăm împreună echipa care realizează acest spectacol deosebit”, a spus în cadrul conferinței de presă vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*