Fată de 16 ani, mușcată de un câine agresiv. Ea a solicitat sprijinul jandarmilor tulceni

Jandarmii din cadrul IJJ Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

O fată de 16 ani a fost mușcată de un câine agresiv și a solicitat sprijinul jandarmilor tulceni.  

Joi, în jurul orei 19.00,  jandarmii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină în cazul unei fete, mușcată de un câine.

“Jandarmii s-au deplasat imediat la fața locului,  unde au identificat o fată, în  vârstă de 16 ani, speriată, care a declarat că,  în timp ce se îndrepta către centrul orașului, a fost mușcată în zona gambei stângi de către un câine. Tânăra a primit îngrijiri medicale de specialitate la fața locului de către un echipaj SMURD, fiind în afara oricărui pericol”, a transmis Jandarmeria Tulcea.

Jandarmii au continuat verificările, identificând proprietara câinelui, care a declarat că se afla cu câinele la plimbare, iar la un moment dat acesta a zărit un alt câine în zonă, a alergat către acesta și a mușcat o persoană care se deplasa pe drum. Femeia a luat câinele și l-a dus în curtea unui imobil situat pe aceeași stradă unde s-a petrecut incidentul.

Jandarmii au întocmit pe numele femeii în cauză actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvâșirii infracțiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

De asemenea, în cursul acestei zile, jandarmii au fost solicitați să intervină în cazul unui câine periculos lăsat nesupravegheat într-o zonă a municipiului. A fost identificat proprietarul, fiind luate măsurile legale ce se impun în astfel de situații. Jandarmii au sancționat proprietarul câinelui cu amendă în cuantum de 1.500 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*