Exemple de bună practică pentru evitarea mortalității la păsări prin electocutare

În Tulcea s-a ținut un seminar în cadrul proiectului DANUBEparksCONNECTED - Rețeaua de Arii Protejate Dunărene

Marți, 12 decembrie, cu începere de la ora 10.00, Sala de Conferințe Toma Caragiu a Hotelului Delta a găzduit un seminar în cadrul proiectului DANUBEparksCONNECTED – Rețeaua de Arii Protejate Dunărene, un Coridor de Habitate al Dunării aprobat pentru finanțare în cadrul primului apel de proiecte din Programul Transnațional Dunărea.

 

Principalul obiectiv al proiectului DANUBEparksCONNECTED este crearea unei punţi de arii protejate dunărene pentru a contracara fragmentarea peisajului şi a habitatelor dunărene, şi pentru a consolida fluviul Dunărea ca un coridor ecologic cheie, aceasta reprezentând o prioritate a politicilor Uniunii Europene. În cadrul proiectului, Pachetul de Lucru WP4 Coridorul de Habitate Aer – rute libere de migrație dunărene, va fi elaborat un studiu privind „Inventarierea şi monitorizarea reţelelor electrice dunărene”.

În vederea elaborării studiului, seminarul trans-sectorial la nivel naţional având drept scop facilitarea dialogului între ARBDD, transportatorii de energie electrică, ONG-uri, factori de decizie şi alţi factori interesaţi în reducerea riscului de coliziune al păsărilor cu liniile electrice din sectorul românesc al Dunării, a beneficiat și de expertiza Societății Ornitologice Române.

Prezent la eveniment ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, a punctat nevoia unui dialog real între toate părțile interesate, în vederea găsirii celor mai bune soluții:

„Vreau să salut, pe această cale, inițiativa ARBDD și a partenerilor săi de a aduce, la Tulcea, specialiști în domeniu pentru a discuta despre subiecte extrem de importante pentru protejarea habitatelor din Delta Dunării. O bună înțelegere a situației prezente, precum și a contextului în care s-a ajuns la creșterea riscului pentru habitatele de păsări din zona Deltei Dunării, dar și implicarea factorilor de decizie locali, a furnizorilor de energie electrică din sectorul românesc al Dunării și altor factori interesați în conservarea speciilor de păsări pot duce la scăderea efectelor produse în urma electrocutării păsărilor“ a declarat acesta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*