EXCLUSIV Primăria Tulcea vrea să cumpere 10 autobuze electrice pe bani europeni. Valoarea proiectului depășește 30,1 milioane lei

Autobuzele electrice ar putea ajunge la Tulcea. FOTO AB27
Autobuzele electrice vor ajunge la Tulcea. FOTO AB27

Problemele cu autobuzele din Tulcea nu s-a încheiat. După incendiul care a făcut scrum o bună parte din parcul auto al municipiului, Primăria Tulcea a cerut și primit ajutor de la mai multe orașe din țară. Acesta este motivul pentru care vedem prin Tulcea autobuze din București sau Iași.

A venit însă momentul ca municipalitatea să și facă un pas concret pentru rezolvarea problemelor. Pasul logic este acela de achiziționare a unor mijloace de transport care să aducă un plus pentru mediu și nu doar pentru călători.

Planul Primăriei Tulcea este să cumpere autobuze electrice, iar banii să vină prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Primăria a încheiat un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării pentru această achiziție. Și nu e vorba numai de mijloacele de transport în sine, ci și de stații de reîncărcare a lor.

10 autobuze de 10 metri

Primul pas este achiziția a 10 autobuze. Municipalitatea vrea ca fiecare mașină electrică să aibă 10 metri și să fie însoțită de o stație de reîncărcare lentă. Pe lângă acestea, proiectul presupune și achiziția a 3 stații de reîncărcare rapidă.

Valorea proiectului este de 30.196.818,82 lei, iar administrația locală trebuie să plătească mai puțin de 604 mii lei din această sumă. 20 milioane lei + TVA se duc pe autobze, alt milion și jumătate pe stațiile de încărcare rapidă, iar stațiile lente costă 1,25 milioane lei + TVA.

Un autobuz electric de 10 metri lungime poate să transporte între 45 și 80 pasageri. Prețul de achiziție pentru un astfel de mijloc de transport în China ajunge și la 80.000 dolari, dar la aceste prețuri se adaugă taxele de import sau transport

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*