EXCLUSIV A fost deschis dosar penal. Mai mulți copii de la școala din localitate Neatîrnarea au ajuns la spital în urma unei dezinsecții. Cursurile au fost suspendate

Ambulanță în Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Mai mulți copii au acuzat stări de rău asociate cu dureri de cap și senzatie de greață după ce în școală s-a efectuat o dezinsecție. Verificările efectuate la fața locului au scos la iveală sunt neconformități în utilizarea produselor biocide. Poliția a deschis un dosar de cercetare penală.

Trei elevi ai școlii din Neatîrnarea au fost preluați de ambulanțe și transportați la Spitalul Județean Constanța după ce au început să se simtă rău la școală.

Potrivit prefectului județului Tulcea, Alexandru Iordan, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o dezinsecție în școala din localitate, iar la începutul acestei săptămâni, mai mulți copii au acuzat stări de rău în timpul orelor de curs.

Știre în curs de actualizare

UPDATE

În data de 24 ianuarie s-a făcut dezinsecția, considerându-se că până la reînceperea cursurilor pe data de 28 ianuarie este timp suficient pentru a trece efectul. După dezinsecție s-a făcut curat și s-a aerisit și la fel s-a procedat și luni dimineață înainte de începerea cursurilor. Mirosul substanțelor încă se simțea, fapt confirmat și de elevi cât și de cadrele didactice”, a declarat Viorica Pavel, inspectorul general al ISJ Tulcea.

Aceasta a mai precizat și că s-a decis suspendarea cursurilor luni, marți și inclusiv miercuri.

Am vorbit cu conducerea DSP Tulcea pentru a efectua un control la firma care a efectuat dezinsecția și a stabili dacă aceasta s-a efectuat conform normelor în vigoare. Doar doi copii au fost preluați de ambulanță, iar în momentul de față sunt bine și urmează a fi externați”, a precizat prefectul Alexandru Iordan.

Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Sănătate Publică, Primăria comunei Beidaud și reprezentanți ai firmei care a făcut dezinsecția au făcut verificări la școala respectivă

„În urma deplasării la Şcoala Gimnazială Neatîrnarea a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, Direcției de Sănătate Publică a județului Tulcea, Primăriei Comunei Beidaud și administratorului firmei care a efectuat dezinfecția și dezinsecția, s-au constatat neconformități în utilizarea produselor biocide folosite în cadrul operațiunii de dezinfecție și dezinsecție realizate în data de 24.01.2020.
Luând în considerare recomandarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a județului Tulcea, de comun acord, conducerea Şcolii Gimnaziale Neatîrnarea și Inspectorul Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea au hotărât suspendarea cursurilor, până vineri, 31.01.2020.
Începând de astăzi, vor fi puse în aplicare și celelalte recomandări formulate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Tulcea“, au precizat reprezentanții ISJ Tulcea.

Potrivit reprezentanților IPJ Tulcea, instituția s-a autosesizat cu privire la acest caz, fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Substanța folosită la dezinsecția Școlii Gimnaziale Neatârnarea, ce a dus la intoxicarea elevilor, era retrasă de pe piață de către Ministerul Sănătății, arată verificările Direcției de Sănătate Publică Tulcea | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*