EXCLUSIV FOTO VIDEO Record inedit la Ceatalchioi, Tulcea. O capră dintr-o fermă de familie a adus pe lume șase ieduți sănătoși

Capra eroină și cei șase pui ai săi. FOTO TLNews.ro

O capră dintr-o rasă comună din mica fermă a unei familii din localitatea tulceană Ceatalchioi a fătat nu mai puțin de șase iezi. Este un lucru rar, o spun specialiștii, pentru că aceste animale, dar din rase selecționate, foarte rar fată maxim patru pui.

Cei șase iezi au venit pe lume în cursul zilei de 21 februarie, într-o gospodărie din Ceatalchioi, mama lor uimindu-i pe stăpâni.

„A fătat șase pui, toți sănătoși și o ajutăm și noi, suplimentându-le hrana cu lapte în biberon“, a precizat Iordafina Sauca, stăpâna caprei prolifice.

Gospodarii au mai multe capre, unele dintre ele fătând și ele și câte trei pui, ceea ce este oricum mult pentru aceste animale, mai ales că sunt dintr-o rasă comună. Puii sunt mulți și pentru caprele de rasă, spune biologul și medic veterinar, Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

„Sunt capre din specii atent selecționate care pot aduce pe lume în medie, câte trei pui, maximul lor fiind de patru. Șase iezi la o capră deja este ceva ieșit din comun“, a precizat doctorul veterinar Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

În general, în gospodăriile de la țară, atunci când o capră sau o oaie fată mai mult de doi pui, cei care sunt mai slabi sunt sacrificați imediat după naștere pentru a o proteja pe mamă. Iordafina Sauca a precizat însă că vor ține toți puii, chiar dacă asta înseamnă să umble cu biberonul după ei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*