EXCLUSIV Accident de muncă la fabrica de pâine Lidas din Mineri – o persoană și-a prins mâna într-un utilaj

Ambulanța Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Ambulanța Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Un grav accident de muncă s-a produs luni după amiază în fabrica de pâine Lidas din localitatea Mineri. Un angajat și-a prins mâna într-un utilaj.

Din primele informații se pare că o persoană, un bărbat, și-a prins o mână în difuzorul de pâine. Alertați de strigătele acestuia, colegii săi au oprit utilajul. S-a sunat la 112 și s-a solicitat doar intervenția unei ambulanțe, refuzând echipajul de descarcerare al ISU Delta Tulcea, pe motiv că au în fabrică specialiști care cunosc utilajul și pot interveni într-un mod mai porivit.

A fost alertat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea, la fața locului deplasându-se și o echipă de la tulcea.

Știre în curs de actualizare

UPATE:

Mâna victimei a fost eliberată din utilaj și a fost transportată la Spitalul Județean Tulcea de către echipajul Serviciului de Ambulanță al Județului Tulcea.

„Muncitorul s-a urcat pe o scară și a introdus mâna printr-un orificiu în timp ce utilajul funcționa, deși nu avea voie să facă acest lucru. Norocul lui a fost că în momentul în care a introdus mâna în difuzorul de pâine, acesta a intrat în modul de siguranță și s-a oprit automat. Mâna i-a fost doar prinsă, fără a fi strivită sau tăiată. După ce a fost eliberat, nu prezenta leziuni vizibile, dar am decis trimiterea lui la spital pentru investigații medicale“, a declarat pentru TlNews.ro, inspectorul șef al ITM Tulcea, Ali Izet.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*