Eugen Ion, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea, nu mai vrea pensii speciale pentru primari

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca. FOTO TLnews.ro
Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca. FOTO TLnews.ro

UPDATE: Nota Redacției: Titlul acestu Comunicat de Presă a fost modificat pentru a reflecta ideea că Eugen Ion nu mai vrea pensii speciale pentru primari. Textul de mai jos este un Comunicat de Presă transmis de CJ Tulcea. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru informațiile eronate prezentate de cei care au emis acest comunicat de presă.


Textul inițial:

Primarii tulceni din Asociația Comunelor din România s-au reunit în ședință extraordinară. La lucrări a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani. Întrunirea, care a inclus și reuniunea Consiliului Director al Asociației, a fost prezidată de Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și președintele ACoR Tulcea, cu acest prilej fiind prezenți 31 de primari din județ.

Discuțiile au vizat, între altele, analiza rezultatelor cooperării și aprobarea Raportului privind activitatea de audit pentru anul 2018, aprobarea Planului de audit public intern pe anul 2019, adoptarea hotărârii privind majorarea cotizației aparatului administrativ pentru 2019 precum și modificarea organigramei Filialei Județene Tulcea a Asociației Comunelor din România.

“Este lăudabil că acest demers pornește de la Tulcea, dar nu va avea succes dacă nu va fi unul colectiv. Va trebui să vă uniți, la nivelul filialelor din țară, și să realizați toate diligențele necesare în această direcție. Noi, din partea Consiliului Județean, suntem de acord cu dumneavoastră pe deplin și vă susținem inițiativa”, a declarat, în acest sens, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.

Președintele Asociației Comunelor, filiala Tulcea, Eugen Ion a supus atenției primarilor prezenți intenția de a demara demersuri oficiale în vederea modificării Legii pensiilor, în sensul acordării unor facilități, în speță sporuri, la indemnizația aleșilor locali, în contextul în care aceștia sunt actualmente defavorizați la calculul pensiei. Această inițiativă a fost aprobată de cei prezenți printr-o hotărâre a Adunării Generale a Filialei Tulcea a ACoR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*