Episcopul Tulcii i-a premiat pe copiii participanți la un proiect

Episcopul Tulcii i-a premiat pe copiii participanți la un proiect. FOTO Episcopia Tulcii

Episcopul Tulcii, S. Visarion, a efectuat vineri, 18 iunie, o vizită pastorală în parohia 6 Martie (Sălcioara) din protopopiatul Babadag, prilej cu care a premiat și pe copiii participanți la Proiectul catehetic Suflet de copil – ,,Icoana vie a lui Hristos”.

Proiectul catehetic derulat de către parohia Sf. Mc. Dimitrie din Sălcioara s-a derulat cu implicatea mai multor colaboratori: Episcopia Tulcii și Școala din localitate și a urmărit crearea unui grup de lucru format din preoți, cadre didactice, elevi și voluntari care să deruleze activități specifice în domeniile cultural, religios, social-filantropic, misionar și de voluntariat.

În cadrul proiectului încheiat astăzi copiii au pictat icoane pe diferite suporturi (lemn, carton, hârtie, pânză) și în tehnici artistice deosebite.

Acțiunea s-a desfășurat în incinta bisaericii parohiale Sf. Mc. Dimitrie din localitate, în prezența Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a Pc. Diac. Iulian Vasile, consilier învățământ și activități cu tineretul din cadrul Episcopiei Tulcii, a preotului paroh și a conducerii Școlii gimnaziale din Jurilovca.

Cei 19 copii din clasele II-VI, din localitățile Jurilovca și Sălcioara, participanți la proiect s-au întâlnit cu Preasfinția Sa care i-a binecuvântat, i-a felicitat și le-a adresat un cuvânt de încurajare, îndemnându-i la învățătură și la moralitate, după care le-a acordat diplome și premii constând în cărți și produse alimentare.

Parohia Sălcioara esate formată dintr-o comunitate mică de credincioși, motiv pentru care ea beneficiază de atenția constantă a Episcopiei Tulcii, în mai multe rânduri credincioșii de aici fiind ajutați atât material dar și spiritual, prin acțiuni umanitare realizate și cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei prin acordarea unor burse de studiu și cu sprijin financiar direct din partea Centrului Eparhial Tulcea.

Satul Sălcioara este situat pe malul lacului Razim, fiind atestat în secolul al  XVII-lea ca sat turcesc la origine, după care este colonizat la începutul secolului al XIX -lea cu bulgari, iar după 1878 cu veterani ai Războiului de Independență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*