Două unități şcolare din județul Tulcea au fost modernizate de Asociația BookLand

În Nicolae Bălcescu, casa veche în care odinioară locuia directorul școlii a fost transformată într-o clădire modernă, în care va funcționa grădinița. FOTO Asociația BookLand

Asociația BookLand a anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare la două unități școlare din județul Tulcea: Școala Gimnazială din Nalbant și Grădinița din Nicolae Bălcescu, în cadrul programului BookLand Renovare al cărui motto este „Împreună Construim oameni!”.

Ambele lucrări au cumulat o investiție în valoare de 120.000 de euro și s-au desfășurat într-un interval de timp maraton, de numai patru luni. Elevii actuali și viitori ai celor două instituții vor beneficia de acum înainte de un mediu modern, curat, sănătos și propice performanței școlare.

„În decembrie vremea a fost blândă cu noi, așa că am putut începe direct cu exteriorul școlii din Nalbant: am reparat pereții, apoi i-am zugrăvit. În curte era un corp de clădire neterminat, așa că l-am finalizat și pe acesta. Apoi am trecut la interior, unde, deși inițial nu ne propusesem să zugrăvim, nu ne-a răbdat inima și am adus culoarea în toate sălile de clasa și pe toate holurile, înlocuind și glafurile vechi de la ferestre. Tot parchetul l-am înlocuit cu unul nou, de foarte bună calitate. Pentru că ar fi fost păcat să lăsăm corpurile vechi de iluminat, le-am schimbat cu altele noi. Odată finalizată clădirea și dotată cu obiecte de mobilier moderne, am trecut la pavarea curții acesteia și la împrejmuirea cu un gard nou. Iar după patru luni de muncă intensă i-am readus zâmbetul pe buze. Și școlii și elevilor care ne-au spus că acum vin cu drag să învețe”, au transmis reprezentanții Asociației BookLand.

În Nicolae Bălcescu, casa veche în care odinioară locuia directorul școlii a fost transformată într-o clădire modernă, în care va funcționa grădinița.

„Am îndepărtat pereții inutili din interior creând mai mult spațiu în care să răsune râsetele zglobii ale prichindeilor, am reparat toate crăpăturile zidurilor și am aplicat un strat protector, care să le țină fie de cald, fie răcoare, am înlocuit acoperișul, am înlăturat podelele tocite și am turnat șapă, acoperind-o cu parchet și gresie, am vopsit în culori vesele totul, am construit o baie pe care am și dotat-o modern, am instalat centrală și radiatoare, iar în curte am montat pavele. Nu în ultimul rând, am amenajat un teren de sport pe care copilașii să zburde veseli”, au mai precizat sursele citate.

În Nicolae Bălcescu, casa veche în care odinioară locuia directorul școlii a fost transformată într-o clădire modernă, în care va funcționa grădinița. FOTO Asociația BookLand

„Dacă îți dorești ceva cu adevărat, trebuie să crezi, să te implici! Le mulțumim acestor oameni extraordinari de la Asociația BookLand, noi – cadrele didactice, elevii și comunitatea. #ImpreunaConstruimOameni reprezintă pentru noi un vis devenit realitate, un vis în multe culori!”, spune Nicoleta Arnăutu – director școală și grădiniță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*