Dosare penale întocmite de polițiștii de frontieră tulceni pentru braconaj piscicol în perioada de prohibiție

Pește pescuit în perioada de prohibiție. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosare de cercetare penală după ce au descoperit, unelte de pescuit folosite de cei ce ignoră perioada de prohibiție.

Astfel, în data 07 mai, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe Lacul Matița din Complexul lagunar Matița-Merhei, au descoperit în apă o înșiruire de plase de pescuit tip setcă din fir textil. Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracțională, în jurul orei 05.30 s-a procedat la scoaterea plaselor din apă, ocazie cu care s-a constatat că exista captură de pește în acestea.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 485 metri, iar cantitatea de peste din speciile crap și babușcă, a fost predată unei societăți de profil.

În data 10 mai, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu în zona de vest a Golfului Musura, au descoperit în apă plase de pescuit de pescuit din fir textil și multifilament, cu captură de pește în acestea.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a plaselor din fir textil este de 497 metri și de 136 metri a plaselor multifilament, iar cantitatea de 57 kilograme de peste, specia crap, a fost predată unei societăți de profil.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Brațul Sfântu Gheorghe – Canal Uzlina, în data de 10 mai, au oprit în juriul orei 23.30 o ambarcațiune în care se afla o persoană. La controlul acesteia au fost găsite unelte de pescuit, fără captură de pește. În urma verificărilor a rezultat faptul că persoana este cetățean român în vârstă de 21 ani, cu domiciliul în județul Tulcea și a declarat că intenționa să folosească pentru pescuit plasele în lungime totală de 360 metri.

În toate cele trei cauze au fost întocmite dosare penale pentru braconaj în perioada de prohibiție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*