Dosar penal pentru un tulcean care și-a maltratat câinele

Dosar penal pentru un tulcean care și-a maltratat câinele. FOTO IJJ Tulcea

Jandarmii tulceni au fost solicitați să intervină în cursul serii de marți, 19 aprilie, pe o stradă din municipiul Tulcea, unde s-a reclamat că un bărbat are un comportament inadecvat față de un câine.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, la fața locului militarii au identificat bărbatul care a reclamat fapta și, întrebat de cele întâmplate, acesta a declarat că, în timp ce se afla în fața blocului, a observat un bărbat care ținea strâns în lesă un câine de talie mică, pe care îl trântea de pământ. Mai mulți vecini au observat comportamentul persoanei reclamate, astfel că au intervenit și au reușit să ia câinele de lângă stăpân, solicitând sprijinul forțelor de ordine.

Întrebat de jandarmi, bărbatul reclamat a declarat că se afla la plimbare că câinele său, iar la un moment dat animalul s-a speriat și nu a mai vrut să traverseze strada, drept urmare l-a ținut scurt din lesă și l-a forțat să traverseze. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, faptă ce se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Bărbatul care a apelat la sprijinul jandarmilor a declarat că va lua el câinele și îl va îngriji cât este necesar până la finalizarea cercetărilor specifice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*