Doi bărbați urmăriți de autoritățile din Austria au fost prinși de polițiștii tulceni

Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii din Tulcea au depistat doi bărbați care erau urmăriți de autoritățile austriece pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt comise în luna noiembrie 2018.

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale împreună cu polițiștii Poliției orașului Babadag au acționat pe data de 19 noiembrie, pe raza localității Babadag, unde au identificat doi bărbați cu vârstele cuprinse între 47 și 50 de ani, unul din municipiul Tulcea și celălalt din localitatea Babadag, pe numele cărora existau mandate de arestare emis de autoritățile  judiciare austriece.

Ei au fost dați în urmărire internațională pentru comiterea a două infracțiuni de furt calificat. În noaptea de 15 noiembrie, bărbații ar fi sustras de pe raza localității Eisenstadt, din Austria, două motoare de barcă  și o bicicletă electrică, în valoare de aproximativ 20.000 de euro.

Persoanele în cauză au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând să fie prezentate Curții de Apel Constanța cu propunerea de arestare preventivă în vederea predării către autoritățile din Austria.

Pentru depistarea persoanelor, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*