FOTO VIDEO Din Cod Roșu, județul Tulcea a trecut sub Cod Portocaliu. Școlile se mențin închise și pe 7 februarie

Restricții de circulație impuse mai multe drumuri naționale și județene din Tulcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare nowcasting de Cod Portocaliu pentru județul Tulcea. Astfel, în intervalul 6 februarie ora 13.30 până la ora 16.00 sunt prognozate intensificări ale vântului, cu rafale în general de 90…100 km/h și zăpadă viscolită.

UPDATE h 15.55

Cursurile vor fi suspendate în data de 7 februarie în toate unitățile de învățământ din județul Tulcea.

UPDATE h 17.15

Începând cu data de 6 februarie ora 17:00, se ridică restricția de circulație pe tronsonul DN 22 Tulcea – Babadag – Baia – limită de județ, cu excepția autovehiculelor mai mari de 7,5 tone.

În județul Tulcea, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la ora 13.00 se menţine închiderea temporară a circulației autovehiculelor pe toate drumurile naționale şi județene, dar se acționează cu 25 utilaje aparținând Drumurilor Naționale și 10 utilaje aparținând Drumurilor Județene. Măsura va fi menținută până la eliminarea riscurilor de accidente, înzăpeziri și blocaje.

Persoane blocate pe drumuri:

  • 1 persoană blocată într-un autoturism Văcăreni – Luncavița –au intervenit utilajele de la Drumuri Naționale
  • 2 autoturisme blocate la km. 3-4 – DJ 222C – Malcoci – deblocate de utilajele de la Drumuri Județene
  • 2 persoane blocate într-un autoturism Turcoaia – deblocate de utilajele de la Drumuri Naționale.
  • 3 persoane blocate în 2 autoturisme – între Sulina – C.A. Rosetti – Intervine S.V.S.U. – C.A. Rosetti.
  • 1 persoană blocată într-un autoturism între Cerna spre Măcin

53 de localități sunt fără energie electrică:

Vasile Alecsandri, Stejaru, Neatârnarea, Făgăraşu Nou, Sarighiol de Deal, Topolog, I.C. Brătianu, Smîrdan, Sâmbăta Nouă, Cerbu, Dăeni, Războieni, Iulia, Izvoarele, Alba, Baia – parțial, Panduru, Beidaud, Turcoaia – parţial, Măgurele, Dorobanţu, Fântâna Oilor, Crişan, Ciucurova, Greci, Hamcearca, Horia, Mahmudia, Mihail Kogălniceanu, Murighiol, Nalbant, Ostrov, Sf. Gheorghe, Sulina, Peceneaga, Cerna, Frecăţei, Jijila, Măcin, Maliuc, Pardina, Mila 23, Caraorman, C.A.Rosetti, Letea, Periprava, Sfiştofca, Plopu, Dunăvăţu de Jos, Dunăvăţu de Sus, Uzlina, Tudor Vladimirescu, Chilia Veche.

Cazuri medicale la care s-a intervenit:

  • Lunca – o persoană de sex masculin, vârsta de 30 de ani – durere toracică și dispnee – asistență medicală – Intervine – Intervine – șenilata de la D.J. și o ambulanță S.A.J. Babadag;
  • Spitalul Orășenesc Măcin – solictă transfer U.P.U. Brăila pentru un pacient de 70 de ani, sex feminin cu hemoragie digestivă superioară – Intervine – 1 ambulanță S.A.J.
  • Intersecția Carcaliu – D.N. – 1 copil, de o lună, cu febră – Intervine – 1 ambulanță S.A.J.

UPDATE h 18.25

Structurile M.A.I. au gestionat următoarele situații:

Începând cu data de 6februarie, ora 17:30 se ridică restricția de circulație a autovehiculelor de pe tronsonul DN 22 Tulcea – Isaccea – Garvăn – Măcin – Smârdan, cu excepția autovehiculelor mai mari de 7,5 tone.

Începând cu data de 6 februarie, ora 17:30,s ridică restricția de circulație a autovehiculelor de pe tronsonul DN 22 E Garvăn – I.C.Bratianu, cu excepția autovehiculelor mai mari de 7,5 tone.

Începând cu data de 6 februarie, ora 17:30, se ridică restricția de circulație de pe tronsonul DN 22 H, varianta Babadag, cu excepția autovehiculelor mai mari de 7,5 tone.

CAZURI MEDICALE
Turcoaia – 1 bărbat, vârsta de 49 de ani – cu amețeli și slăbiciune – a intervenit SAJ Măcin;
Niculițel – O femeie în vârstă de 64 de ani, cefalee, tratament psihitaric – a intervenit S.A.J. Tulcea şi D.N.

PERSOANE BLOCATE PE DRUMURI
Două cantoane spre Ceamurlia de Sus – o maşină blocată, 4 persoane (1 copil – 10 ani, o femeie – 70 de ani) – Intervine – D.J. cu freză

ÎNLĂTURARE EFECTE METEOROLOGICE
Înlăturare țurțuri în municipiul Tulcea – Intervine Detașamentul de pompieri Tulcea cu 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi.

Localități fără energie electrică: 43

În cursul zilei de 6 februarie, polițiștii tulceni au fost mobilizați pentru a asigura măsuri de siguranță publică și pentru a interveni în sprijinul cetățenilor, având în vedere avertizarea meteorologică privind intensificarile vântului și ninsoarea viscolita.
In acest context, polițiștii au intervenit în patru cazuri, pe drumurile județene situate între localitățile Agighiol-Sabangia, Carcaliu- Macin, Malcoci- Tulcea, Turcoaia, ajutand participanții la trafic sa ajungă în siguranță, la destinație.
C

ocazia activităților desfășurate, polițiștii au aplicat și o sancțiune contravențională, în valoare de 2610 lei, unui conducător auto care pornise la drum fără a avea inspecția tehnică periodică efectuată si fără anvelope de iarnă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*