Descinderi în județul Tulcea pentru prinderea unui proxenet și violator periculos, căutat de autoritățile din Spania

Suspect cu cătușe. FOTO Keith Allison

Un bărbat de 59 de ani pe numele căruia autoritățile spaniole au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și agresiune sexuală a fost prins în urma unei descinderi. 

În cursul zilei de 6 martie, poliţiştii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța și cei ai I.P.J. Tulcea, în colaborare cu BOS Constanța, au depistat un bărbat, de 59 de ani, din oraș Hârșova, județul Constanța. Acesta se ascundea într-o locuință dintr-o localitate Greci din județul Tulcea.

Pe numele suspectului exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile spaniole, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și agresiune sexuală.

Cel în cauză este bănuit că, în cursul anului 2014 ar fi racolat tinere din România, pe care le-ar fi condus în Spania și le-ar fi obligat să se prostitueze în schimbul unei sume de bani.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a dispus ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*