UPDATE De la ora 9.00, județul Tulcea și o mare parte din țară intră sub un nou Cod Galben de ploi și vijelii. Pentru Tulcea, s-a ridicat alerta la Cod Portocaliu

Nori de furtună în județul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Nori de furtună în județul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben valabil pentru toată ziua de 12 mai, fiind vizate manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.

În intervalul 9.00 – 23.00, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei – județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină și averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

UPDATE:

ANM a transmis că pentru județul Tulcea, și câteva județe din estul Moldovei în intervalul 11.00 – 20.00 a fost emisă avertizare de Cod Portocaliu cu intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii.

„La nivelul ISU Tulcea au fost dispuse primele măsuri pentru intervenție în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de vremea nefavorabilă. Sunt verificate și pregătite pentru răspuns toate categoriile de mijloace de intervenție.

ISU Tulcea recomandă tuturor cetățenilor aflați în zonele pentru care sunt anunțate fenomene meteorologice periculoase să urmeze cu strictețe indicațiile autorităților și în situația manifestării vântului puternic să se evite deplasarea în zonele cu copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare care ar putea fi doborâte.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Recomandăm cetățenilor din zonele vizate de codul portocaliu să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a fenomenelor meteorologice“, au transmis reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*