Cum s-a dezvoltat piața pariurilor sportive în România

Ești gata pentru meci? FOTO jarmoluk
Ești gata pentru meci? FOTO jarmoluk

Pariurile sportive au apărut aproape în același timp cu primele competiții sportive, însă tehnologia și migrarea pariurilor în mediul online au făcut ca evoluția acestei activități să fie absolut spectaculoasă.

Conform unei analize realizate de compania germană de cercetare de piață, Statista, valoarea globală a pieței pariurilor sportive a depășit 200 de miliarde de dolari anul trecut.

Și în România, industria jocurilor de noroc se află pe un trend ascendent, în 2018 ea a generat peste 9 miliarde de lei. Mai mult de 1 milion de români joacă în mod constant la pariuri sportive.

Pariurile sportive în lume

Apariția internetul a fost factorul determinant pentru amploarea globală luată de pariurile sportive. Era o activitate populară și înainte de acest moment, însă în niciun caz nu se bucura de dimensiunea actuală.

Inovările permanente din segmentul de pariuri online au schimbat fundamental experiența de pariere. Pariurile au devenit o activitate accesibilă pentru oricine are o conexiune bună la internet, iar mizele se pot plasa în orice moment, de oriunde te-ai afla.

Agențiile de pariuri și-au adaptat interfața pentru terminalele mobile, oferind astfel o experiență plăcută pariorilor. De asemenea, casele de pariuri și-au îmbunătățit permanent oferta de meciuri și sporturi, iar acum ai posibilitatea de a juca la pariuri sportive alegând din peste 2000 de evenimente sportive și peste 100 de sporturi diferite.

Internetul a sporit, în același timp, și competiția între casele de pariuri, ceea ce a însemnat mai multe oferte, bonusuri și promoții pentru pariori. Tot internetul este cel care a permis formarea unor comunități online de pariori, unde jucătorii pot face schimb de informații, maximizându-și astfel șansele de câștig.

Pariurile sportive în România

Primele case de pariuri au fost înființate în România în anii ’90 de investitori ciprioți. La începuturi, românii puneau pariuri în sistem Pronosport și pariau cu precădere pe meciuri de fotbal din Serie A.

Agențiile stradale au reprezentat următoarea etapă și au contribuit la diversificarea opțiunilor de pariere și a gamei de sporturi oferite. În 2004, pe piața pariurilor sportive din România intră primul operator de pariuri online.

Pariurile online devin legale

După o perioadă în care legislația în domeniu s-a situat într-o zonă gri, în 2015 se legalizează piața jocurilor de noroc online, iar un an mai târziu apar și primii operatori licențiați în România. Lista completă a operatorilor de jocuri de noroc online licențiați se actualizează pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, autoritatea responsabilă cu gestionarea domeniul jocurilor de noroc.

În ultimul deceniu, industria jocurilor de noroc a crescut exponențial în țara noastră, valoarea totală a pieței fiind cu peste 100% mai mare acum față de anul 2013. Pariurile online câștigă tot mai mult teren în fața pariurilor plasate în agenții stradale, e lesne de înțeles de ce.

Online e mai simplu

Este mult mai comod să pariezi din propria ta locuință, fără să fii nevoit să te deplasezi până la cea mai apropiată agenție de pariuri. De asemenea, nu depinzi de oră, pentru că online poți paria oricând.

Mai mult, odată cu evoluția telefoanelor inteligente, e cu atât mai ușor să pariezi de oriunde te-ai afla. Experiența de pariere este una foarte bună, majoritatea operatorilor mari și-au adaptat site-urile pentru a putea fi rulate în mod optim și de pe terminale mobile.

În plus, efervescența din jurul industriei jocurilor de noroc și a pariurilor sportive a dus și la apariția pariorilor profesioniști. Ei sunt cei care fac profituri serioase din pariuri și inspiră, prin sfaturile lor, pariorii amatori.

Dacă te hotărăști să-ți încerci mâna la pariuri sportive, ține seama de câteva sfaturi simple de la specialiști.

Bugetul este esențial

Stabilește-ți de la bun început un buget și nu te abate de la el. Ideal ar fi să ai un bankroll management, adică un sistem de gestionare a banilor care să îți permită să fii echilibrat în privința cheltuielilor.

Reține să nu investești niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi, fără ca pierderea să-ți afecteze traiul obișnuit. Specialiștii recomandă să nu pariezi mai mult de 10% din buget pe un singur pariu.

Nu paria pe bilete cu multe evenimente

Deși pare tentant, nu vei ieși în avantaj dacă pariezi pe bilete cu cât mai multe evenimente. Dimpotrivă, cu cât pariezi pe mai multe evenimente, cu atât șansele tale de câștig scad, pentru că la mijloc vor fi mai mulți factori de care depinde soarta biletului.

Pariorii profesioniști mizează pe bilete single sau cu cel mult trei până la cinci evenimente.

Fii informat!

Vizionează meciurile de interes, urmărește știrile sportive, interesează-te de evoluția sportivilor, verifică clasamentele, cotele, istoricul competițional. Fii la curent cu tot ce mișcă în sportul pe care pariezi!

La pariuri sportive, norocul contează mai puțin. Pentru a avea succes, este esențial să fii mereu informat, să ai o strategie în minte și multă autodisciplină.

Piața pariurilor sportive a atins maturitatea în România, astfel că acum este ușor și sigur pentru oricine să parieze, în speranța unui câștig frumos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Vechii rivali se întâlnesc din nou - GorjOnline - Zi de zi informați!
  2. Liga Campionilor englezi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*