Cum justifică viceprimarul Andaluzia Luca mașinile noi cumpărate de Primăria Tulcea: “E normal să am o mașină, raportat la câte deplasări fac datorită serviciului”

Suzuki Vitara. FOTO WichCar
Suzuki Vitara. FOTO WhichCar

O achiziție de autoturisme pentru primarul și viceprimarul de Tulcea a aprins spiritele în oraș. De mai bine de o lună, Constantin Hogea și Andaluzia Luca merg prin oraș cu Suzuki Vitara – autoturisme de tip SUV.

Mașinile au fost achziționate de Primăria Tulcea de la firma unui milionar din Constanța. Nicolae Dimaca, proprietarul Expocar Trade SRL a făcut o ofertă de 28.537 Euro prin intermediul Serviciului de Achiziții Publice. În mai puțin de 2 ore, municipalitate Tulceană a și cumpărat cele două mașini de teren.

Dimaca este cunoscut ca fiind unul dintre puținii milionari ai Constanței. El ocupă locul 216 în Top 300 Capital, cu o avere estimată la aproximativ 25 milioane de Euro. Cu toate acestea, firma sa, Expocar Trade a încheiat anul 2016 cu un profit negativ de peste jumătate de milion de lei.

Viceprimarul Andaluzia Luca a făcut un exercițiu de sinceritate. Deranjată de comentariile apărute în mediul online, ea a explicat motivul pentru care consideră că merită o mașină nouă.

“De când am ocupat funcția de viceprimar toate deplasările făcute prin oraș în interes de serviciu, și au fost multe astfel de deplasări, le-am făcut cu mașina personală, fără a primi vreun leu de la primărie.

Au fost sute de kilometrii cu deszapezirea, când mi s-a stricat mașina, de două ori, reparațiile fiind suportate de către mine, în controale ca să văd dacă locurile de joacă sunt ok sau dacă au fost efectuate reparațiile ce se impuneau, dacă gunoiul a fost ridicat, dacă s-a făcut curățenie sau să rezolv probleme sesizate de tulceni. Și n-au fost puține.
Nu vreau să pară că mă plâng sau că încerc să mă justific, pentru că nu am greșit cu nimic și, să fiu sinceră, chiar cred că e normal să am o mașină de serviciu raportat la câte deplasări fac datorită serviciului.

Să nu uităm că directorii de servicii au, mai toți, mașini de serviciu, de care abuzează fără nerușinare, cum s-a dovedit cazul directorului de la Transport Public.

Dar pentru “oneștii” contestatari îi invit oricând să studieze dacă am abuzat de această facilitate, dacă se justifică combustibilul consumat sau dacă km parcurși sunt reali. În rest, nu pot decât să-mi exprim nedumerirea față de faptul că această situație este folosită în mod injositor taman de unele persoane care s-au dovedit, în trecut, că nefiind tocmai oneste”, a explicat Andaluzia Luca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Nu am nimic impotriva ca distinsii reprezentanti ai Primariei sa aiba masina de serviciu.
    Ce ma nedumereste insa este pretul: noi am achizitionat in noiembrie 2017 un autoturism Vitara S (varf de gama) cu 22400 euro.

  2. O masina autohtona nu poate fi folosita pentru deplasari?Daca isi doresc Suzuki so achizitioneze din bani proprii si atunci nu mai avem ce comenta.

1 Trackback / Pingback

  1. Salariile din Primăria Tulcea. Constantin Hogea primește 17.100 lei/lună, iar un simplu muncitor are venit de bază de 3169 lei | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*