Credincioșii de confesiune islamică sărbătoresc astăzi Mevlid Kandili sau Noaptea Nașterii Profetului Muhammed

Musulmanii din România celebrează duminică, 17 octombrie, sărbătoarea Mevlid Kandili sau Noaptea Nașterii Profetului Muhammed (PbuH).

Evenimentul, marcat în a 12-a noapte din luna Rebiul Evvel a Calendarului Islamic (Calendarul Hegirei), este prima dintre cele cinci nopți luminate pentru musulmani, denumite Kandili.

Referindu-se la acest eveniment, Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman din România, a declarat că Noaptea Nașterii Profetului Muhammed (PbuH) este o sărbătoare importantă pentru toți musulmanii din România și va fi celebrată prin slujbe religioase la toate lăcașurile de cult musulman.

Participarea enoriașilor la slujbe se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, păstrând distanța fizică și purtând corespunzător masca de protecție.

„Dragi enoriași, profit de acest prilej pentru a rememora Sura Al-Ahzab,Versetul 21 din Coranul Cel Sfânt, care, referindu-se la Profet, amintește: «Ați avut voi în Trimisul lui Allah o pildă frumoasă pentru cel care nădăjduiește în Allah și în Ziua de Apoi și Îl pomenește pe Allah mereu!». Vă urez ca sărbătoarea de anul acesta să vă găsească sănătoși și precauți în lupta cu acest virus nemilos SARS-CoV-2, alături de cei dragi. Urez, totodată, tuturor musulmanilor din România o Noapte a Nașterii Profetului Muhammed (PbuH) Binecuvântată!, Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun!, Mewîlt Qandîlînîz Qayîrlî Bolsîn!”, a transmis Muftiul Muurat Iusuf.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*