Control judiciar dispus în cazul asistentei medicale din Niculițel și a complicelui său, în cazul vaccinărilor fictive anti-Covid

Control judiciar dispus în cazul asistentei medicale din Niculițel și a complicelui său, în cazul vaccinărilor fictive anti-Covid

Asistenta medicală din comuna Niculițel și complicele ei, reținuți la sfârșitul săptămânii trecute pe bază de ordonanță a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea pentru realizarea de vaccinări anti-Covid fictive, vor fi cercetați sub control judiciar.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au pus în executare în cursul zilei de 4 martie, două mandate de aducere la unitatea de parchet pentru audieri. Cele două persoane, o asistentă medicală și un intermediar, sunt suspectate de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, complicitate la luare de mită, fals informatic și fals intelectual în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, în perioada 2021 – 2022, un număr mare de persoane, contra unor sume de bani cuprinse între 500 lei și 500 de euro, ar fi beneficiat de certificate de vaccinare obținute prin intermediari, de la cadre medicale care deservesc un cabinet medical în localitatea Niculițel, județul Tulcea. Cetățenii care doreau obținerea certificatelor de vaccinare se foloseau de intermediari, costul pentru obținerea acestuia fiind de 500 de lei pentru cei care se prezentau la cabinet și putea ajunge la 500 de euro pentru cei aflați în afara țării. De asemenea, au fost puse în aplicare și ordonanțe de ridicare înscrisuri și material probatoriu pentru dosarul penal de la cabinetul medical.

În cauză, față de inculpați s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*