Construcția podului de peste Dunăre continuă și sunt fonduri, spun autoritățile

Proiectul podului de peste Dunăre

Mai mulți reprezentanți au autorităților publice sau ai partidelor politice au afirmat în primele zile ale lunii ianuarie faptul că Guvernul nu a alocat finanțare suficientă pentru construcția podului care leagă Tulcea de Galați, iar proiectul este în pericol de a nu mai fi dus la bun sfârșit. Reprezentanții Guvernului spun însă că suma alocată este doar un avans. 

Construcția podului de peste Dunăre continuă și bani sunt, asigură prefectul județului Tulcea.

„În ultimile zile opinia publică a manifestat un real interes legat de situația finanțării podului de peste Dunăre, totul pornind de la unele articole din presă care pun la îndoială implicarea guvernului Orban în definitivarea acestui proiect major. Suma de 97 milioane lei este o prima alocare pentru anul curent. În funcție de evoluția lucrărilor, vor fi alocate toate sumele necesare. Nu exista riscul subfinanțării podului, guvernul Orban și-a asumat prin programul de guvernare „accelerarea implementării proiectului Pod suspendat peste Dunăre, aflat în execuție”. Vă asigur că lucrările la acest obiectiv sunt în grafic, iar acesta va fi finalizat la timp“, a spus Cristian Alexandru Iordan, prefectul județului Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*