Constantin Camburi, primarul comunei Beidaud și Maria Lența, primărița din Valea Nucarilor, declarați incompatibili de către Agenția Națională de Integritate

Maria Lența, primarul comunei Valea Nucarilor și Constantin Camburi, primarul din Beidaud. Colaj FOTO Tulcea NEWS
Maria Lența, primarul comunei Valea Nucarilor și Constantin Camburi, primarul din Beidaud. Colaj FOTO Tulcea NEWS

Doi primari din județul Tulcea au fost găsiți incompatibili, conform unui raport al Agenției Naționale de Intergitate (ANI).

Constantin Camburi, primarul social-democrat al comunei Beidaud a fost simultan și persoane fizică autorizată.

“De asemenea, în perioada 22 iunie – 05 septembrie 2017, a deținut și exercitat funcția de primar simultan cu cea de director într-o societate comercială, respectiv cu calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aceleiași societăți comerciale”, se arată în raportul ANI.

Într-o situație similară se află și primarul comunei tulcene Valea Nucarilor. Conform reprezentanților Agenției Naționale de Integritate, Maria Lența a deținut simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Valea Nucarilor. Toate acestea se întâmplau în mandatul 2012 – 2016.

Raportul ANI poate fi contestat în instanța. Dacă magistrații vor respinge contestația, primarii își pot pierde funcțiile.

O altă persoană găsită incompatibilă este Aurora Trofim, viceprimarul comunei Crișan.

“Începând cu anul 2012 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Crișan (în perioada 20 decembrie 2013 – 13 octombrie 2014), funcția contractuală de asistent medical generalist în cadrul unui cabinet medical individual (în perioada 28 iunie 2016– 29 noiembrie 2017), precum și calitatea de titular întreprindere individuală (în perioada 2016 – 2017).

De asemenea, în perioada 19 decembrie 2014 – 29 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și pe cea de asistent medical comunitar în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei comunei Crișan”, transmite raportul întocmit de ANI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*