Consiliul Județean al Elevilor Tulcea încurajează răsplătirea eroilor pandemiei din sistemul de învățământ

Consiliul Județean al Elevilor Tulcea. FOTO Facebook

Consiliul Național al Elevilor organizează cea de-a patra ediție a Galei Elevului Reprezentant, eveniment care va avea loc pe data de 15 mai. La baza proiectului va sta conceptul intitulat „ResetEDU – un nou capitol pentru educație”, aflat în strânsă legătură cu punctul în care se află sistemul educațional la un an de la începutul pandemiei.

Prin intermediul Galei Elevului Reprezentant, Consiliul Național al Elevilor va răsplăti eforturile actorilor implicați în societatea civilă. Fie că vorbim despre activiștii care, prin inițiativele lor, vor să aducă o schimbare în comunitate, despre profesorii dedicați îmbunătățirii constante a actului educațional sau despre părinții și unitățile de învățământ care ajută la formarea elevilor, cu toții merită aprecierea noastră.

Astfel, oricine poate nominaliza o persoană care, prin acțiunile sale, contribuie la dezvoltarea climatului educațional, accesând următorul link: https://gala.consiliulelevilor.ro/nominalizeaza/. Categoriile în cadrul cărora se pot face nominalizări sunt: „Elev implicat în comunitate”, „Profesor de 10”, „Părinte – agent al schimbării” și „Comunități școlare reziliente”.

Calendarul de desfășurare al evenimentului este:

  • 30 aprilie, ora 23:59 – Depunerea nominalizărilor pentru toate secțiunile disponibile online;
  • 30 aprilie – 15 mai, ora 23:59 – Jurizarea nominalizărilor depuse;
  • 20 mai – Publicarea listei cu semifinaliști;
  • 4 iunie – Premierea celor nominalizați la Gala Elevului Reprezentant.

Regulamentul evenimentului, precum și alte informații privind criteriile de jurizare sau condițiile de eligibilitate ale persoanelor nominalizate pot fi consultate aici: https://gala.consiliulelevilor.ro/

„Cred că tuturor ne-a fost greu să ne acomodăm la noul sistem educațional care a fost impus din cauza situației epidemiologice dificile și mai cred și că această tranziție nu ar fi fost posibilă fără ajutorul și implicarea constantă a tuturor actorilor din învățământ. Cu toții știm un elev implicat, un profesor care probabil are nopți nedormite în spate, un părinte săritor sau poate chiar un activist vocal care a reușit să aducă schimbări în comunitate, așa că de ce să nu le recunoaștem meritele și să îi recompensăm pentru toate eforturile făcute doar pentru ca nouă să ne fie bine? Personal încurajez pe toată lumea să stea câteva minute, să reflecteze la tot ce s-a întâmplat în ultimul an, să recunoască strădania celor din jur și să nominalizeze pe cineva care chiar merită să ia parte la Gala Elevului Reprezentant”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Tulcea, Ioana Marin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*