Consilierii județeni din Tulcea analizează posibilitatea de cofinanțare a unui proiect româno-ucrainean în valoare de 1 milion Euro

Municipiul Tulcea, Monumentul și Dunărea. FOTO Cătălin Schipor

În ședința din această lună, Consiliul Județean Tulcea va analiza proiectul „EFIGE – Ansamblu transfrontalier. Confluențe de patrimoniu la Dunăre” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Comun Romania-Ucraina 2014-2020. Valoarea alocată Județului Tulcea prin Consiliul Județean Tulcea în cadrul proiectului este de 537.784,00 euro (inclusiv T.V.A), în timp ce valoarea totală a proiectului, pentru toți partenerii, este de 1.052.018 euro (inclusive TVA).

Astfel, consilierii județeni vor analiza posibilitatea cofinanțării proiectului din bugetul propriu al Județului Tulcea cu suma de 53.800,00 Euro (inclusiv T.V.A), reprezentând 5,11% din costurile totale eligibile necesare implementării proiectului EFIGE.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu va fi împuternicit să semneze toate actele necesare și contractul de finanțare în numele Unității Administrativ -Teritoriale Județul Tulcea.

Proiectul EFIGE își propune să promoveze potențialul cultural și antropogenic al Euroregiunii Dunărea de jos, aliniamentul geografic Izmail-Tulcea-Galați, în vederea îmbunătățirii atractivității turistice a zonei și a perspectivelor economice complementare.

În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Tulcea este beneficiar lider alături de Comitetul Executiv al Consiliului Orășenesc Izmail, Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării FLAG și Asociația pentru Dezvoltare Sustenabilă Prut-Dunăre din Galați. Consiliul Județean Tulcea intenționează prin acest proiect să achiziționeze un echipament specializat tip ponton de acostare, folosit ca spațiu expositional cu scopul conservării și diseminării valorilor și elementelor culturale la nivel transfrontalier.

De asemenea, Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării FLAG și Asociația pentru Dezvoltare Sustenabilă Prut-Dunăre au previzionate activități de promovare (elaborarea de colecții ale tradițiilor) și organizarea unor târguri expoziționale iar Consiliul Orășenesc Izmail are în vedere reabilitarea și modernizarea obiectivului de patrimoniu local Biblioteca Ivan Kotlearevski, care va servi ca centru de colectare a tradițiilor din zona de frontieră Tulcea-Izmail.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*