Conferință preoțească și întâlnire arhierească cu refugiații ucraineni în Protopopiatul Niculițel

Întâlnire cu refugiații ucraineni în Protopopiatul Niculițel. FOTO Episcopia Tulcii

În Episcopia Tulcii s-a desfășurat astăzi conferința lunară a preoților din Protopopiatul Niculițel. Lucrările ședinței s-au desfășurat în prezența P.S. Visarion, Episcopul Tulcii în incinta bisericii Sf. Cuv. Paraschiva din Niculițel. În cadrul ședinței, P.C. Pr. Marian Zaharia de la parohia Alba a prezentat referatul Pregătirea continuă a preotului pentru oficierea sfintelor slujbe, după care au avut loc luări de cuvânt și discuții pe marginea temei.

În cadrul conferinței au fost dezbătute apoi o serie de probleme economice, sociale, culturale și administrativ-bisericești care privesc viața parohiilor. Între acestea, o atenție deosebită s-a dat alegerilor eparhiale și recensământului populației și locuințelor, care urmează în perioada următoare.

După conferință, P.S. Sa, alături de Pc. Pr. Ioan Strat, consilier social, și Pc. Prot. Gabriel Onea a vizitat sediul Protopopiatului Niculițel unde în această perioadă, în contextul situației din Ucraina, sunt cazate între 20 și 59 de persoane refugiate de război, de la copii de 2 luni, până la persoane de 80 de ani.

P.S. Visarion s-a întâlnit cu aceștia, a discutat cu ei, i-a binecuvântat și le-a oferit cuvinte de îmbărbătare și mici daruri religioase.

De la începutul războiului din Ucraina, mii de refugiați din Ucraina au trecut în România prin vama Orlovka-Isaccea, sute dintre aceștia fiind găzduiți pentru un timp, la numai 6 km de vamă, în sediul Protopopiatului Niculițel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*