Conferință ministerială la Tulcea despre strategia Dunării

Conferinta ministerială despre strategia Dunării. FOTO Consiliul Județean Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat miercuri, 12 iunie, la deschiderea conferinței „Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică“, organizată de Ministerul Turismului la Tulcea. La eveniment au fost prezenți Cristina Ionela Tărteață, secretar de stat în Ministerul Turismului, Melania Gabriela Ciot, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe, Manuel Butler, director executiv al Organizației Mondiale a Turismului și reprezentanți ai ministerelor turismului din Bulgaria, Serbia, Croația și Grecia.

Lucrările conferinței au cuprins o masă rotundă cu tema „Perspective de cooperare regională transnațională pentru dezvoltarea turismului riveran“, precum și un panel privind „Turismul riveran sustenabil, perspective: dezvoltare vs. conservare“, moderat de președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunăriii, Cătălin Țibuleac.

„Mă bucur că judeţul pe care cu mândrie îl reprezint are șansa deosebită de a găzdui o astfel de întâlnire ministerială,  în contextul actual al deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Conferința ministerială „Strategia Dunării – Instrument pentru dezvoltarea economică“ este o întrunire mai mult decât reprezentativă în cadrul evenimentelor de acest gen organizate în România, un motiv în plus de mândrie pentru județul nostru, reprezentând o întâlnire la nivel național a participanților activi şi a factorilor decizionali la nivel local şi naţional, a părților interesate sau a potențialilor participanți din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Dacă vorbim de infrastructură și posibilitățile de dezvoltare a turismului prin dezvoltarea conectivității, eforturile realizate de administrația locală și centrală în ultimii ani au început să dea roade, în sensul că se află în plină desfășurare lucrările la cel mai dorit și cel mai important obiectiv de investiții la ora actuală pentru România, nu doar pentru Tulcea sau Dobrogea, respectiv podul de peste Dunăre, Tulcea-Brăila.

Termenul de finalizare asumat de constructor este luna august 2022, an în care vor fi finalizate și alte investiții importante pentru județ, respectiv Portul Tulcea, pentru care s-a semnat cererea de finanțare, și drumul expres atât spre Constanța cât și spre Brăila.

Pe lângă proiectele de infrastructură, promovarea culturii și a turismului, a contactelor directe între oameni, constituie o prioritate a României și a Consiliului Județean Tulcea și nici nu se putea altfel, întrucât Delta Dunării poate și trebuie să devină perla turismului european.

Având în vedere nevoile Deltei, noi, cei de la Tulcea, vrem să realizăm o upgradare a strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării, respectiv pe Instrumentul Teritorial de Investiții pentru perioada de finanțare viitoare“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Dumitru Mergeani.     

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*