Concursul „România mare în strai de sărbătoare“, ediția a doua, și-a desemnat câștigătorii

Concursul „România mare în strai de sărbătoare“ și-a desemnat câștigătorii. FOTO CJ Tulcea

Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a găzduit joi, 25 noiembrie, festivitatea de premiere a celei de-a doua ediții a concursului „România mare în strai de sărbătoare“, organizat pentru a marca împlinirea a 103 ani de la Marea Unire. Evenimentul a fost deschis de un moment artistic oferit de patru tineri din cadrul Ansamblului Folcloric „Danubius“ al Centrului Cultural „Jean Bart“ Tulcea, care au intonat Imnul României.

„Având în vedere situația pandemică din ultimii doi ani, am fost obligați să organizăm aceste sărbători în mediul online. Festivitatea este transmisă în direct, astfel încât toți tulcenii să vadă aceste lucrări minunate realizate de dumneavoastră. Vă mulțumim pentru participarea la acest concurs, felicitări câștigătorilor precum și tuturor participanților și vă anunțăm că în data de 1 decembrie vom avea un eveniment în Piața Civică cu ocazia Zilei Naționale, la care vă invităm să participați, respectând cu toții măsurile de precauție în contextul pandemiei de coronavirus. Având în vedere că se apropie și sărbătorile de iarnă, vă doresc La mulți ani și sărbători cu bine!“, a declarat Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, cel care a prezidat ședința în cadrul căreia au fost înmânate premiile celor nouă câștigători.

Cele mai bune machete realizate de tinerii tulceni

Marele premiu a fost primit de Bianca – Elena Popișteanu, în vârstă de 17 de ani, de la Palatul Copiilor, care a intrat în concurs cu o lucrare realizată din lut, hârtie, carton și pungi de plastic, modelul de pe rochie fiind pictat.

Premiul I a mers la Mădălina Frigioiu, în vârstă de 28 de ani, profesor de istorie din Casimcea, care a realizat o lucrare ce reprezintă un bărbat și o femeie îmbrăcați în port tradițional românesc, simbol al Marii Adunări de la Alba Iulia.

Premiul al doilea a mers la Maria Rotaru, în vârstă de 9 ani, de la Școala Gimnazială „Constantin Găvenea“, care a prezentat comisiei lucrarea intitulată „Casa dobrogeană cu tandâr“, o construcție realizată din materiale organice – crengi, lut, stuf, pământ, așchii de lemn.

Premiul al treilea a fost primit de Ionuț Axente, în vârstă de 22 de ani, de la Centrul „Pelican“, care a intrat în concurs cu un tablou reprezentativ pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Cele două mențiuni au fost primite de Theodor Viorică, în vârstă de 14 ani, de la Liceul „Constantin Brătescu“ din Isaccea, care a realizat o barcă din polistiren cu pânză tricoloră (pictată), scoici și fir textil și de Florin Anghel, de 9 ani, de la Școala Gimnazială Beidaud, care a confecționat o machetă ce cuprinde o moară și produse tradiționale românești.

Mezina laureaților, Ruxandra-Nicoleta Popovici, în vârstă de 6 ani, elevă în clasa pregătitoare, la Școala Gimnazială nr. 12, a primit un premiu special pentru macheta ce înfățișează harta României realizată din polistiren, dopuri de metal, plută, părți din sticle de plastic.

Al doilea premiu special a fost primit de Vlad – Ștefan Drozman, în vârstă de 10 ani, de la Școala „Nifon Bălășescu“, o machetă intitulată „România mea frumoasă, la ceas de sărbătoare”.

Premiul de originalitate a fost adjudecat de Ana Maria Ivancencu, de 18 ani, din Letea, C.A. Rosetti, Studentă la ASE București, care a intrat în concurs cu o inedită hartă tricoloră a României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*