Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „George Georgescu” a început la Tulcea

Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „George Georgescu”. FOTO CJ Tulcea

Cea de-a  XXVII-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Muzicală „George Georgescu” a început la Tulcea.

În acest an, festivalul beneficiază de prezența a 316 participanți din 21 de orașe ale României, dar și din Ucraina (Odesa) și Republica Moldova (Chișinău). Concursul este organizat pe șapte secțiuni, respectiv pian, vioară, corzi grave, instrumente populare, muzică de cameră, canto și suflători, concurenții evoluând pe scenele de la Palatul Copiilor, Teatrul Jean Bart, Casa Avramide și Sala Studio a Liceului de Arte. Premiile sunt oferite de Consiliul Județean și Primăria Municipiului Tulcea, iar Marele Premiu este oferit de către Ioana Georgescu Răileanu, fiica marelui dirijor George Georgescu.

„În numele domnului președinte Horia Teodorescu și al Consiliului Județean, vă mulțumim pentru modul în care pregătiți an de an acest Concurs Internațional și ne bucurăm să vă fim, mereu, parteneri privilegiați.
Consiliul Județean Tulcea a susținut, dintotdeauna, aceasta frumoasă expresie a talentului artistic, Festivalul „George Georgescu“, dar și alte competiții de renume pentru județul nostru, cum este cel de acuarelă „Constantin Găvenea“ sau cel de pictură, „Alexandru Ciucurencu“ dar și alte proiecte gândite și puse în practică de reprezentanții Liceului de Arte Tulcea.
Multitudinea de instrumente la care se desfășoară acest concurs face din „George Georgescu” unul dintre cele mai longevive dar și mai cuprinzătoare întreceri școlare, cel puțin în domeniul muzical. Trebuie remarcat că mulți dintre laureații acestui concurs sunt acum muzicieni de succes și au reușit să se impună prin virtuozitate pe unele dintre cele mai apreciate scene ale lumii.
Cu această ocazie, transmitem un gând bun dascălilor și părinților voștri, dragi concurenți, pentru că, într-o lume din ce în ce mai superficială, vă îndreaptă pașii către profunzimea sunetelor, către muzică, o artă care ne înfrumusețează viața“, a declarat Nicolae Cernătescu, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*