#CONCURS Câștigă una dintre cele 10 invitații duble la spectacolele “Vrăjitorul din Oz” de la Teatrul Jean Bart, Tulcea

"Vrăjitorul din Oz" la Teatrul Jean Bart
"Vrăjitorul din Oz" la Teatrul Jean Bart

Piesa “Vrăjitorul din Oz” se întoarce la Teatrul Jean Bart din Tulcea și, odată cu ea, Tulcea NEWS inaugurează seria de concursuri atât de iubite de tulceni.

Actorii de la Jean Bart vor susține două reprezentații pentru această piesă: duminică, 21 octombrie de la ora 18.00 și marți, 23 octombrie, de la ora 10.00. Tulcea NEWS pune la bătaie 5 invitații duble pentru fiecare spectacol – în total 10 invitații duble.

Tot ce ai de făcut este:

1. Dai LIKE Paginii de Facebook “Tulcea NEWS” – facebook.com/TLnewsRo

2. Lași un comentariu la această postare pe Facebook și tag-uiești persoana cu care vrei să mergi la teatru.

3. Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii sunt aleși, prin tragere la sorți, în seara de 19 octombrie. Doar cei care îndeplinesc întocmai cele 3 cerințe de mai sus intră în tragerea la sorți!

Scriitorul american Lyman Frank Baum s-a născut la 15 mai 1856, in Chittenango, New York, S.U.A. şi a fost crescut la o ferma din Syracuse, New York. În 1868 a fost înscris la Academia Militară Peekskill fiind retras dupa 2 ani. Tatal sau era un prosper om de afaceri care i-a dăruit fiului, în vârstă de doar la 14 ani, o tipografie. A început sa editeze propria revista, The Roselawn Home Journal, apoi The Empire si The Stamp Collector. S-a orientat apoi spre creşterea păsărilor de curte şi a publicat revista The Poultry Record.

Aproape de vârsta majoratului a devenit interesat de scenă, jucând Hamlet la teatrul deţinut de tatăl său. În 1881 avea loc premiera spectacolului muzical Maid of Arran, cu libretul şi muzica scrise de el, spectacol ce a impresionat la vremea respectivă criticii. S-a căsătorit în 1882 cu Maud Gage şi a avut 4 copii. În 1883 îl găsim administrând propria firmă, Baum Castorine. A debutat ca romancier in 1897, cu cartea pentru copii Mother Goose, apoi a scris peste 60 de carti, cele mai multe adresate celor mici. În 1899 apăreau The Navy Alphabet, The Army Alphabet, The Songs of Father Goose.

Adevaratul succes il cunoştea însă în 1900, când publica Wonderful Wizard of Oz, ilustrată de W.W. Denslow, cea mai bine vandută carte pentru copii timp de 2 ani. A adaptat povestea Vrajitorului din Oz pentru scenă, impreuna cu regizorul Julian Mitchell, si au realizat pe Broadway un spectacol muzical care timp de 9 ani a fost prezent in turnee. În 1901 a publicat Dot and Tot of Merryland.

Cu pseudonimul Edith Van Dyne a publicat 24 de cărţi pentru fete, in seria numita Aunt Jane’s Nieces, iar cu pseudonimul Floyd Akers a publicat 6 cărţi pentru băieţi. În seria de cărţi despre tărâmul din Oz a mai scris : The Marvelous Land of Oz (1904), Queer Vizitatorii din landul Minunatele din Oz (1905, benzi desenate), Ozma of Oz (1907), Dorothy and the Wizard in Oz (1908), The Road to Oz (1909) The Emerald City of Oz (1910), Patchwork Girl of Oz (1913), Little Wizard Stories of Oz (1913), TikTok of Oz (1914), The Scarecrow of Oz (1915), Rinkitink in Oz (1916), The Lost Princess of Oz (1917), The Tin Woodman of Oz (1918). Postum au apărut The Magic of Oz (1919), Glinda of Oz (1920, The Royal Book of Oz (1921).

Dorothy Gale este o fetiţă de 12 ani care trăieşte într-o fermă din Kansas alături de mătuşa sa, Em şi unchiul ei, Harry. Într-o zi, Dorothy, în este luată prin surprindere de o tornadă, care o poartă, alături de căţeluşul ei Toto, până în îndepărtatul tărâm de basm Oz.

Odată ajunsă pe acel tărâm, Dorothy face cunoştinţă cu oamenii din ţinuturile respective. Îi întâlneşte pe Sperie–Ciori (omul făcut din paie care îşi dorea să aibă şi el puţină minte), pe Omul Tinichea (a cărui dorinţă era ca în pieptul său să bată o inimă) şi pe Leul cel Laş (care dorea să devină curajos). Când Dorothy află de existenţa Marelui Vrăjitor din Oz care se afla în Oraşul de Smarald, atunci ea se hotărăşte să-l caute pentru a-l ruga să o ajute să se întoarcă acasă, la ferma din Kansas. Atunci când cei trei prieteni pe care Dorothy i-a întâlnit pe tărâmul Oz află de puterile pe care le are acest vrăjitor, pornesc la drum fără ezitare.

Călătoria pe care au iniţiat-o se dovedeşte a nu fi una foarte uşoară, împreună încercând să scape de pericolele pe care le întâlnesc în calea lor. După un drum lung şi extenuant, ei ajung la Marele Vrăjitor din Oz, dar acesta nu e de acord să-i ajute pe cei patru atât de uşor, spunându-le că pentru a le îndeplini dorinţele trebuie să treacă prin câteva încercări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*