Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, la ceas aniversar

Comunitatea rușilor lipoveni din Tulcea a găzduit o serie de manifestări dedicate aniversării „Zilei Comunității Rușilor Lipoveni din România“

Joi, 15 februarie, comunitatea rușilor lipoveni din Tulcea a găzduit o serie de manifestări dedicate aniversării „Zilei Comunității Rușilor Lipoveni din România“. În acest an s-au împlinit 28 de ani de la recunoașterea personalității juridice a organizației.

La Centrul Cultural „Vicol Ivanov” din municipiu, reprezentanții comunității au primi oaspeți de seamă. Alături de Președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, Silviu Feodor, au luat cuvântul și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse la București precum și ai Consulatului General de la Constanța.

Expoziția dedicată profesorului Vicol Ivanov, fost inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea a fost un prilej deosebit de a marca memoria unui om care a făcut multe pentru comunitatea sus-amintită.

Mihai Nicolae, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea a rememorat secvențe din perioada în care regretatul Vicol Ivanov era factorul de echilibrul politic în consiliul local al municipiului Tulcea.

Președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, Silviu Feodor, a mulțumit Președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, pentru atenția pe care o acordă în mod deosebit acestei etnii.

Manifestările au continuat cu „Maslenița – Tradiții și obiceiuri de primăvară la rușii- lipoveni“ ansamblurile din județ ce păstrează tradițiile și obiceiurile acestei etnii fiind la mare înălțime la Centrul Cultural Jean Bart.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*