Comorile județului Tulcea, proiect implementat de Consiliul Județean cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Comorile Județului Tulcea

Consiliul Județean Tulcea implementează proiectul „Comorile Județului Tulcea” ce se va derula la Casa Avramide, obiectiv care face parte din Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord – Dobrogean.

Consiliul Județean Tulcea a depus spre finanțare o serie de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, către Ministerul Culturii și Identității Naționale, în prima sesiune de finanțare nerambursabilă pentru manifestări/ acțiuni / proiecte culturale dedicate aniversării Centenarului României (1918 – 2018) și a Primului Război Mondial, formulate și asumate de entități persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Comitetul Interministerial pentru Centenar, întrunit în data de 6 iulie 2018, a aprobat o serie de 264 de proiecte dedicate Centenarului pe care Ministerul Culturii și Identității Naționale le va finanța, printre care și un număr de șase proiecte depuse de instituția noastră.

Printre proiectele ce urmează a fi implementate de către Consiliul Județean Tulcea se numără și Proiectul „Comorile Județului Tulcea”.

Proiectul vizează realizarea unui eveniment major dedicat centenarului care va cuprinde mai multe părți. Vineri, 19 octombrie 2018, va fi organizată Conferința „Utilizarea noilor Tehnologii IT & Media în proiecte culturale și turistice”. Evenimentul va avea loc la Casa Avramide începând cu ora 10.00. De asemenea, a fost realizată și va fi lansată vineri, în cadrul conferinței, aplicația android CENTENAR – COMORILE JUDEȚULUI. Aplicația va putea fi descărcată gratuit pe telefonul mobil și va putea fi folosită de orice persoană în mod simplu și ușor pentru a descoperi și cunoaște județul Tulcea și bogățiile sale.

Totodată, au fost realizate 1.000 de seturi de vederi, fiecare conținând 10 vederi personalizate pentru județul Tulcea, ce vor contribui la promovarea obiectivelor prezentate.

Evenimentul se adresează publicului larg, în special tinerei generații întrucât aceasta este cea mai receptivă la noile tehnologii IT & Media și, în același timp, va fi cea care va explora și dezvolta în anii care urmează acest domeniu. De asemenea, la conferință sunt așteptați toți cei interesați de dezvoltarea domeniului cultural și turistic, reprezentanți ai instituțiilor publice sau ai mediului de afaceri, ONG-uri cu activitate în domeniile menționate etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*