Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea introduce obligativitatea purtării măștii de protecție, între 7 și 20 august, în zonele aglomerate

La noapte încetează toate restricțiile impuse în perioada stării de alertă aplicate pe teritoriul României

Masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Tulcea, începând de vineri, 7 august, în zonele aglomerate, precum pieţele agroalimentare, staţiile de autobuz sau în pelerinaje, măsura fiind valabilă până în 20 august.

La sediul Instituției Prefectului Județul Tulcea a avut loc, miercuri, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost adoptat e o serie de măsuri pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, în perioada 07 august, ora 00.00 – 20 august, ora 24.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în următoarele spații publice deschise: piețe, târguri, oboare, zone de așteptare – stații de autobuz, peroane și altele asemenea, zone în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice din localitățile Niculițel și Cerna, județul Tulcea.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în piețele agroalimentare din:

  • municipiul Tulcea (Piața Nouă (Piața Sf.Gheorghe), Piața Vest, Piața Veche și Piața din Cartier E3), zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00;
  • orașul Babadag, județul Tulcea, în zilele de joi și duminică, în intervalul orar 07.00-12.00;
  • în celelalte unități administrativ-teritoriale din județul Tulcea, zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00.

Tot de la aceeași dată se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, care formează grupuri mai mari de 6 persoane, prezente pe Faleza Municipiului Tulcea – zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave și zona autogară/gară, zilnic, în intervalul orar 09.00 – 14.00 și 18.00 – 21.00.

Totodată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, care formează grupuri mai mari de 6 persoane, prezente în:

  • parcurile din municipiul Tulcea (Parcul Sf.Gheorghe – Piața Nouă, Parcul Personalităților, Parcul Lac Ciuperca, Parcul Orășelul Copiilor, Parcul Victoria – Zona Pelican), Parcul Veolia – Cartier Lotizare, Parcul Delta – zona Hotel „Delta” 3 stele, Parcul Carol – zona Hotel „Delta” 4 stele, Parcul 1 Mai – Piața Civică, Parcul cu Platani – zona str. Concordiei, Parcul Monumentul Independenței, zilnic, în intervalul orar 09.00-11.00 și 15.00-21.00;
  • Piața Civică și parcul din centrul orașului Babadag, județul Tulcea, zilnic, în intervalul orar 18.00-23.00.

Începând de vineri, 07 august, ora 00.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente la toate ritualurile (nunți, botezuri, pomeni) și slujbele religioase ce se desfășoară atât în interiorul cât și în afara lăcașurilor de cult (curțile și perimetrele exterioare ale acestora), cu respectarea regulilor de distanțare fizică între enoriași. În toate celelalte spații deschise (ex. intrări de bloc) în care se formează aglomerări de persoane, se recomandă purtarea măștii de protecție și respectarea regulilor de distanțare fizică.

În toate instituțiile publice/societăți comerciale se impune creșterea responsabilității managerului de a verifica și monitoriza respectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măștii de către salariați.

Administratorii/Proprietarii spațiilor publice deschise stabilite potrivit alineatelor mai sus menționate, afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual din județ, cu număr de cazuri pozitive în creștere, se recomandă tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Tulcea să nu încurajeze organizarea de evenimente artistice/spectacole (gen Zilele Municipiului Tulcea, zilele comunei, etc.) în perioada 07 – 31 august și să nu emită autorizații/avize pentru astfel de evenimente.

Pentru corecta informare a populației vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituției cât și pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum și comunicate de presă locale ale Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*