Cod Portocaliu de vreme severă în Dobrogea. ISU Tulcea a suplimentat sursele de încălzire în corturile pentru refugiați

Refugiați ucraineni în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea. FOTO ISU Tulcea

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu pentru Dobrogea potrivit căruia, de luni, 28 februarie, ora 12.00 și până marți, 01 martie, ora 10.00, se vor semnala ninsori viscolite, cu depunere de strat consistent de zăpadă și vizibilitate redusă.

Astfel, în județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20 – 30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60 – 70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80 – 90 km/h și vor fi precipitații mixte.

În condițiile climatice actuale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a suplimentat încă de noaptea trecută sursele de încălzire în corturile destinate refugiaților ucraineni de la Isaccea, pentru a diminua pe cât posibil disconfortul termic din cauza răcirii vremii.

„Acest lucru se face cu ajutorul unor calorifere electrice ori aeroterme, fiind donate atât de persoane fizice cât și de societăți comerciale cărora le mulțumim”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

De asemenea, ISU „Delta” Tulcea a mai anunțat că în cursul dimineții de luni, 28 februarie, a pregătit un transport cu 45 de cetățeni marocani, cu ajutorul Societății Publice de Transport Tulcea. Aceștia urmează să ajungă la București.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*