Cod Portocaliu de inundație pe Dunăre până la începutul lunii aprilie în județele Tulcea, Brăila, Galați și Constanța

ISU Delta Tulcea a emis o avertizare privind creșteri de debite și niveluri cu depășirea cotelor de apărare

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un Cod Portocaliu în intervalul 26 martie ora 15.00  și până pe 6 aprilie ora 16.00 pe Dunăre pe sectorul Cernavodă – Galaţi şi ȋn Delta Dunării – judeţele Constanţa, Brăila, Tulcea şi Galaţi.

Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

ISU Delta Tulcea a emis o avertizare către Unitățile Administrativ Teritoriale din zona Dunării privind creșteri de debite și niveluri cu depășirea cotelor de apărare. Printre localitățile vizate de pericol sunt: Ilganii de Sus, Băltenii de Jos, Plauru, Vulturu.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*