Cetățeni străini, depistați la muncă fără forme legale de polițiștii de imigrări din Tulcea

Cetățeni străini, depistați la muncă fără forme legale. FOTO Serviciul pentru imigrari Tulcea

Polițiștii de imigrări din Tulcea au depistat șapte cetățeni străini, din Pakistan și India, care desfășurau activități lucrative fără forme legale. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare în baza cărora sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Județului Tulcea au desfășurat, în după-amiaza zilei de joi, 16 septembrie, o acțiune proprie pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență. Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat șapte cetățeni străini, patru din Pakistan și trei din India, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 45 de ani, care desfășurau activități lucrative fără forme legale la o societate comercială.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cetățenii străini au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă ședere în scop de angajare, însă aveau încetate contractele de muncă cu angajatorul și desfășurau, în continuare, activități lucrative la un nou angajator fără contracte individuale de muncă și avize de angajare”, au precizat polițiștii de imigrări din Tulcea.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare, în baza cărora sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de cel mult 30 de zile. De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții societății comerciale se vor dispune măsuri legale, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*