Cetatea de la Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Tulcea

Cetatea Enisala. FOTO: CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea a început o campanie de prezentare a destinațiilor turistice ale județului, pe pagina oficial de Facebook a instituției, drept o oportunitate de petrecere a timpului liber în acest frumos colț al României.

„Județul Tulcea înseamnă diversitate: Deltă, munte, mare, Dunăre, cetăți, mănăstiri, clădiri de patrimoniu – impresionante monumente de arhitectură, istorie, cultură. Înseamnă tradiții și gastronomie locală. Înseamnă ecoturism și comuniune cu natura. Tulcea este o poveste care se dezvăluie fiecărui vizitator în parte”, spun reprezentanții CJ Tulcea.

Primul obiectiv prezentat este cetatea de la Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Tulcea, numărul turiștilor care au ajuns aici în ultima perioadă fiind de ordinul zecilor de mii pe an. Numai anul trecut cetatea de la Enisala a fost vizitată de 48.149 de turiști.

Situată la 2 kilometri de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domină zona lacurilor Razim și Babadag, cetatea a fost construită în a doua jumătate a secolului XIV, cu scop militar, foarte probabil de către negustorii genovezi, deținători ai monopolului navigației în Marea Neagră.

Are un plan poligonal neregulat, care urmează sinuozitățile terenului; zidurile și bastioanele se păstrează în unele puncte pe o înălțime de 5 – 10 metri. Integrată, în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, sistemului defensiv al Țării Românești, cetatea a fost abandonată în contextul înaintării stăpânirii turcești la nord de Gurile Dunării (sfârșitul sec. XV) și ca urmare a formării cordoanelor de nisip ce separă lacul Razim de Marea Neagră.

Cetatea de la Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Tulcea. FOTO CJ Tulcea

În ultimii ani, cetatea a fost gazda unor evenimente impresionante, precum Pro Istoria Fest sau Enisala Castel Fest („Amintiri dintr-un ținut de poveste“), care au reunit zeci de mii de oameni.

  • Cum ajungi la Enisala: de pe E 87 Tulcea – Babadag, pe DJ 223A – Enisala;
  • Program de vizitare: Luni – Închis, Marți – Duminică: 09.00 – 17.00;
  • Tarife: Taxă vizitare expoziție: 8 lei/adult; 4 lei/pensionar, preșcolar, elev, student;
  • Taxă unică de vizitare Gospodăria țărănească conservată „in situ“ și Cetatea Medievală Enisala: 10 lei/adult; 6 lei/pensionar, preșcolar, elev, student.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*