Cercetaşii tulceni demarează proiectul “Împreună pentru sănătate”. Copiii și părinții sunt așteptați în Parcul Personalităților

Afișul proiectului "Împreună pentru Sănătate"
Afișul proiectului "Împreună pentru Sănătate"

Tot mai adesea, observăm în jurul nostru copii și adulți supraponderali, persoane cu probleme de sănătate de la vârste tot mai fragede. Copiii nu mai știu să se joace, utilizează tehnologia excesiv, în detrimentul mișcării.

În comunitatea tulceană activitățile publice de educație pentru un stil de viată sănătos sunt rare, așa că Cercetașii tulceni din Centrul Local “Lotus” Tulcea, prin proiectul “Împreună pentru sănătate”, consideră că, îmbinând informațiile de specialitate cu jocurile și valorile cercetășești, pot contribui la  preocuparea pentru sănătatea copiilor, prin educație nonformală, motto-ul nostru fiind “Mens sana in corpore sano” („O minte sănătoasă într-un corp sănătos”).

Cercetașii, în parteneriat cu ACPDD (Asociația Centrul de Psihologie Delta Dunării) și Clubul Veseliei pregătesc atât pentru copii cât si pentru părinți, o serie de activităţi menite a le reaminti importanța unei alimentații sănătoase cu fructe și a mișcării.

Activitatea se va desfășura sâmbătă, 29 septembrie, începând cu ora 17:00, în Parcul Personalităților, unde vor avea loc simultan mai multe ateliere dedicate copiilor și părinților: pentru copii avem jocuri de mișcare (jocurile copilăriei și jocuri cercetășești), toneta cu fructe (copiii vor avea de identificat și degustat fructe prin jocuri senzoriale. PS: Fructele vor fi spălate înainte de consum), tonete de recompensare (pictură pe față, posibilitatea primirii unui balon personalizat cu un fruct, oportunitatea de a face baloane gigantice de săpun și de a obține un pai personalizat) și vor fi în permanență acompaniați de mascote Disney (oferite de Clubul Veseliei), iar părinții vor avea oportunitatea de a purta discuții libere cu doamnele psiholog din cadrul ACPDD și de a primi flyere informative legate de importanța mișcării și importanța consumului zilnic de fructe la copii.

Cercetașii invită cu părinții și copii în Parcul Personalităților, pentru a participa la activitate, a se distra si consuma fructe împreună. Obiectivele sunt foarte clare si anume, încurajarea obiceiurilor  alimentare sănătoase și a mișcării la copiii din comunitatea tulceană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*