Cei mai talentați mici cultivatori tulceni, premiați de Consiliul Județean Tulcea

Cei mai talentați mici cultivatori tulceni, premiați de Consiliul Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea a găzduit vineri, 15 octombrie, festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului „Micul cultivator“, organizat în perioada iunie – octombrie 2021, pentru a marca Ziua Recoltei.

În această competiție online au putut intra copii din tot județul Tulcea care au plantat în grădină, într-o jardinieră sau un ghiveci, o plantă pe care au îngrijit-o până la momentul recoltei. Cei mici au fotografiat cele mai importante momente ale procesului (plantarea răsadului sau semănarea semințelor, după caz, udarea, plivirea) și diferitele stadii de creștere a plantei, recoltarea și au realizat colaje cu care s-au înscris în concurs.

În total, cele mai frumoase zece colaje au fost premiate de comisia de evaluare, iar premiile au fost înmânate de Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Consiliului Județean Tulcea.

„Mă bucur că ne aflăm astăzi aici, la încheierea proiectului „Micul cultivator“, inițiat de Consiliul Județean Tulcea. Din cauza pandemiei, nu reușim să facem proiecte în aer liber, astfel că organizăm concursuri online prin care să îi capacităm pe cei mici să fie cât mai inventivi, să se implice cât mai mult în diverse activități. Este unul din multele proiecte ale Consiliului Județean organizate în domeniul cultural educativ, astfel încât copiii, chiar dacă stau acasă, să fie implicați în activități online. Mă bucur că părinții au încurajat copiii să participe la aceste acțiuni. Fiecare dintre participanți este un câștigător, de aceea vă mulțumim că ați participat și că v-ați implicat cu toții în acest proiect“, a declarat Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Câștigătorii – în ordine alfabetică, cei zece câștigători ai concursului „Micul cultivator“ sunt:

  1. Bașchir Irina, 6 ani, Școala „Elena Doamna“, Tulcea
  2. Canareica Emilia, 9 ani, Școala I.L. Caragiale, Tulcea
  3. Cojocaru Alexia Maria, 2 ani, Tulcea
  4. Comșa Sofia, 4 ani, Grădinița „Dumbrava Minunată“, Tulcea
  5. Feodot Adriana Maria, 12 ani, Școala Gimnazială Jurilovca
  6. Ibram Aysun, 5 ani, Grădinița nr. 4, Tulcea
  7. Lenu Adrian George, 8 ani, centrul Pelican, Tulcea
  8. Lesnic Rebeca,10 ani, Școala nr. 12, Tulcea
  9. Macar Ana Ștefania, 8 ani, Școala „Alexandru Ciucurencu“ Tulcea
  10. Marin Constantin Ciprian, 5 ani, centrul Pelican, Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*