Cătălin Țibuleac spune că sectorul turistic din Delta Dunării este afectat de coronavirus

Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

Președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, spune că majoritatea operatorilor chestionați asupra impactului pandemiei de coronavirus asupra sectorului turistic din Delta Dunării au declarat că aceasta afectează derularea activității, iar impactul e unul major.

Cătălin Țibuleac a transmis că turismul este afectat considerabil de pandemia de coronavirus.

“Având în vedere contextul izbucnirii pandemiei de Coronavirus, Comisia Europeană a stabilit ca prioritate, alături de măsurile urgente de limitare a răspândirii virusului și abordarea consecințelor economice, de notorietate fiind faptul că turismul este afectat considerabil de această pandemie.

În ceea ce privește impactul asupra sectorului turistic din Delta Dunării, majoritatea operatorilor chestionați au declarat că pandemia, în stadiul actual, afectează derularea activității și au afirmat că impactul este unul major”, a anunțat Cătălin Țibuleac.

Pentru diminuarea efectelor economice negative în industria ospitalității din județul Tulcea, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta a solicitat sprijin la nivel guvernamental și local, în eforturile de micșorare a consecințelor economice dezastruoase, privind necesitatea luării unor măsuri legale urgente, fiscale și legislative având ca obiect acordarea de facilități fiscale și măsuri de ajutor,  în sprijinul operatorilor economici din sectorul turistic.

În acest context, au fost adrese transmise de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, către Ministerul Finanțelor Publice și către Instituția Prefectului Județului Tulcea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*