Cătălin Țibuleac, omul care a dat un suflu nou turismului din Delta Dunării, a fost numit Guvernator al Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu
Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

Decizia numirii lui Cătălin Țibuleac în funcția de Guvernator a fost emisă de către primul ministru al României și publicată în Monitorul Oficial la 14 iunie.

Cătălin Țibuleac îl înlocuiește astfel pe Mălin-Matei Mușetescu, care a fost revocat tot la 14 iunie.

Funcția de Guvernator al Administrației Rezervației Biosfera “Delta DUnării” este echivalentă cu aceea de subsecretar de stat.

Jurnaliștii Tulcea NEWS au discutat cu proaspătul Guvernator și i-au luat primul interviu în noua sa funcție. Cătălin Țibuleac a explicat importanța unui management competent Deltei Dunării în cadrul comunităților locale.

“Un Guvernator al Administrației Rezervației Delta Dunării trebuie să se implice mult mai mult în dezvoltarea comunităților locale în armonie cu biodiversitatea”, a declarat Cătălin Țibuleac pentru Tulcea NEWS. 

Adrian Boioglu, jurnalist Tulcea NEWS: Cum se împacă noua funcție cu vechea funcție, aceea de Președinte al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării?

Cătălin Țibuleac: Lucrurile se îmbină armonios pentru că turismul este al doilea pilon de dezvoltare al județului Tulcea, alături de agricultură și dacă mă gândesc la agricultură, mă refer la cea ecologică pentru că Delta numai asta reclamă prin lege. Județul Tulcea are cea mai mare suprafață de agricultură ecologică la nivel național. Aici lucrurile se îmbină perfect cu turismul, dezvoltarea pisciculturii, pescaturismul. O altă discuție este aceea legată de cum sprijinim organizațiile de pescari locale, operaționalizarea Bursei de Pește care abia a fost înființată și totul să fie în armonie cu biodiversitatea.

Adrian Boioglu: Probleme sunt multe. Care este prima pe care o aveți în vedere odată cu ocuparea noii funcții?

Cătălin Țibuleac: Probleme într-adevăr sunt multe, dar primul aspect care trebuie revizuit este creșterea salariilor la nivelul personalului din ARBDD. În momentul de față este una dintre cele mai mici remunerații în cadrul unei instituții de stat. A doua problema care clar trebuie rezolvată este implementarea planului de management al Rezervației Biosfera Delta Dunării, precum și armonizarea legislației și a tuturor elementelor care să permită o dezvoltarea din punct de vedere al mediului.

Nu poți să dezvolți nimic dacă nu motivezi resursa umană, iar resursa umană trebuie să fie una specializată și motivată din punct de vedere financiar și profesional.

Adrian Boioglu: Ce se întâmplă cu atribuțiile de Președinte de la Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării?

Cătălin Țibuleac: Activitatea laborioasă pe care am desfășurat-o în ultimii ani va fi delegată către un director executiv, dar asta nu înseamnă că în calitate de Guvernator nu voi sprijini și nu voi fi alături de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) este organizația care a reușit, în mai puțin de un an să aducă la aceeași masă atât Consiliul Județean Tulcea, cât și patronii de hoteluri din Delta Dunării. Primăriile din județul Tulcea încep și ele să vadă că promovarea turistică le poate aduce venituri în plus, așa că au început să intre în Asociație.

Parteneriatul public-privat este unul care dă roade rapid la Tulcea. În anul 2018, județul a început să fie promovat la un nivel mai mare ca oricând, iar numărul turiștilor a crescut uimitor în ultimul sezon.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*