Canalele Letea și Sidor urmează a fi decolmatate după ce ARBDD va solicita și obține banii necesari

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea s-a întrunit la Prefectura Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a decis executarea în regim de urgenţă a lucrărilor de decolmatare a canalelor Letea şi Sidor, de pe raza comunei CA Rosetti, pe o distanţă totală de 6,211 km, afectate de nivelul scăzut al apelor.

Valoarea estimată de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a costurilor de intervenţie pentru aceste lucrări, este de 4.006,703 mii lei.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va demara, ȋn regim de urgenţă, procedurile necesare obţinerii fondurilor ce vor avea ca destinaţie efectuarea lucrărilor de decolmatare.

Sumele necesare efectuării lucrărilor pot fi solicitate şi alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, prin Ministerul Mediului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*