Braconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării

Braconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat aproximativ 900 de metri de plasă din fir textil și peste 50 de kilograme de pește pescuit ilegal, într-o zonă strict protejată a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Potrivit Gărzii de Coastă, joi, 14 octombrie, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea au efectuat un control de rutină asupra unei ambarcațiuni tip lotcă, în care se afla un cetățean român. După efectuarea controlului asupra ambarcațiunii, polițiștii de frontieră au identificat plase din fir textil, cu o lungime de 137 metri, și 27 de kilograme de pește, specia sânger si crap. De asemenea, aceștia au constatat faptul că persoana în cauză nu deține autorizație de pescuit.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au descoperit în apă, în zona Lacului Erenciuc, unelte de pescuit care aveau pește capturat în ele. În urma verificărilor efectuate, după scoaterea acestora din apa, s-a constatat faptul că plasele de pescuit din fir textil aveau o lungime totala de 757 metri, iar in acestea se aflau 28 kg pește din diferite specii.

Braconaj piscicol în zona Rezervației Biosferei Delta Dunării. FOTO Garda de Coastă

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți de profil, conform prevederilor legale, iar plasele, ambarcațiunea și motorul aferent au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.  Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj piscicol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*