Bărbat dat dispărut la o partidă de pescuit, găsit după aproape trei ore de căutări pe o stradă din Ceamurlia de Jos

Bărbat dat dispărut la o partidă de pescuit, găsit după aproape trei ore de căutări pe o stradă din Ceamurlia de Jos. FOTO ISU Tulcea

Un bărbat de 76 de ani, care fusese dat dispărut la o partidă de pescuit și se presupunea că s-ar fi putut îneca, a fost găsit după aproape trei ore de căutări, sănătos și în siguranță, pe o stradă din Ceamurlia de Jos.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, dispeceratul instituției a fost anunțat în seara zilei de miercuri, 27 aprilie, în jurul orei 20.00, despre faptul că un bărbat,  în vârstă de 76 de ani, care se afla la pescuit cu câțiva prieteni, ar fi dispărut de câteva ore de pe un canal în zona localității Lunca.

La fața locului a fost trimis un echipaj format din trei subofițeri, cu o ambarcațiune și o autospecială de transport, pentru căutarea persoanei dispărute. De asemenea la fața locului au fost mobilizate și forțe din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, un echipaj SMURD din cadrul Stației de Pompieri Babadag, un echipaj format trei subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea și a fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Jurilovca pentru a căutarea persoanei dispărute. După ce salvatorii au căutat și pe apă, să vadă malurile digului, dar și prin stufăriș, s-a luat decizia de a fi căutat pe câmp dar și prin satele învecinate, cu ajutorul localnicilor.

„După mai bine de două ore de căutări, atât pe malurile canalelor, pe apă și pe terenurile agricole din jurul locației unde a fost văzut ultima dată, bărbatul a fost găsit de câțiva localnici în timp ce mergea pe o stradă localitatea Ceamurlia de Jos.  Acesta a fost evaluat medical de către colegii ce încadrează ambulanța SMURD și a refuzat să fie transportat la spital”, au precizat reprezentanții ISU Tulcea.

În urma evaluării medicale s-a stabilit că bărbatul nu prezenta răni ori alte afecțiuni, fiind lăsat în grija prietenilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*