„Baladele Deltei”, spectacol pentru oficiali europeni

Ansamblul Artistic "Baladele Deltei"

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” a susținut un spectacol pentru oficiali europeni.

Luni, 5 octombrie, la Eforie Nord a început Conferința internațională privind implementarea abordării LEADER/CLLD, organizată de Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală, prin GAL DELTA DUNĂRII, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, tema fiind dezvoltarea guvernanței la nivel local în contextul noilor politici de dezvoltare rurală.

Prezent la lucrări, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat că, pentru viitoarea perioadă de programare – post 2020, Grupurile de Acțiune Locală vor fi în continuare sprijinite pentru elaborarea și implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală, ținând cont de nevoile identificate în teritoriul acoperit de GAL. „Mai mult, am convingerea că vom avea aceeași relație fructuoasă și GAL-urile vor rămâne un partener important al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru dezvoltarea zonelor rurale din România”, a adăugat ministrul Oros, conform unui comunicat emis de M.A.D.R.

La eveniment au avut intervenții online omologul bulgar al ministrului român, Desislava Taneva, oficiali ai Uniunii Europene, iar membri ai Autorității de Management pentru P.N.D.R., precum și reprezentanți ai Grupurilor de Acțiune Locală și ai diverselor organisme, asociații și organizații europene implicate în dezvoltarea rurală au susținut, de asemenea, prezentări.

Invitat în cursul serii, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” a prezentat un variat program artistic: Dragoș Vlădeanu a interpretat la vioară Mierlița (Horă rară), Marius Iordan, la nai, o Geampara și o Horă din Banat, iar cei doi au încântat audiența cu geamparalele Bun e vinul ghiurghiuliu și Leliță Ioană; soliștii vocali Laura Mocăniță, Laura Feraru, Costel Atanasof și Georgeta Nichifor au cântat melodiile Cântă cucu-n Bucovina, Răsfiră, cuce, din cioc, De când te-am văzut, Lume, lume, asta-s eu, Măi, Gheorghiță, drăgălaș, Zi-i așa, așa, așa, Fetele din Dobrogea, Mă dusei pe Teleorman, Zi-i din fluier și cimpoi, Armâna mea și Asta-i viața mea; dansatorii au pregătit suite de jocuri populare din Dobrogea, Moldova, Ardeal și Oltenia. Coregrafia: prof. Ștefan Coman.

Conferința internațională privind implementarea abordării LEADER/CLLD se desfășoară până joi, 8 octombrie. GAL Delta Dunării este reprezentat de Georgel Roșca, președinte, și Corina Popescu, manager proiect, iar Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară I.T.I. Delta Dunării, de expertul Roxana Iacob.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*