Autoritățile tulcene se declară pregătite pentru sezonul de iarna 2017-2018

Autoritățile tulcene au prezentat planul de bătaie pentru acest sezon rece. FOTO Cătălin Schipor

Sala de Ședințe a Prefecturii Tulcea a fost gazda unei conferințe comune cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Tulcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” ai județului Tulcea, privind stadiul pregătirilor pentru sezonul rece de iarnă 2017 – 2018.

Autoritățile tulcene au demarat activitățile specifice sezonului rece, instituțiile responsabile de bunul mers al lucrurilor și a intervențiilor în această perioadă. Prefectul Lucian Furdui, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă a precizat că la Tulcea sunt semnate contracte de dezapezire pentru toate categoriile de drumuri: naționale, județene și municipale, orașenești, comunale.
În ceea ce privește asigurarea navigației pe Dunăre, AFDJ Galați a informat Instituția Prefectului că asigurarea șenalului navigabil se va face cu 4 nave cu clasă de gheață

În același context, polițiștii tulceni au efectuat controale la 30 de agenți economici și au verificat 77 de autovehicule care transportau mărfuri. În urma controalelor au fost aplicat 148 de sancțiuni contravenționale în valoare de 78.000 de lei.

În perioada 24 noiembrie – 24 decembrie, se desfășoară acțiunea națională Pomi de Crăciun ce vizează diminuarea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea,transportul și comercializarea materialelor lemnoase și a pomilor de Crăciun,având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă și tradiția existenței în fiecare casă a pomului de Crăciun.

 

„Până în prezent, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională de 10.000 de lei conform Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au confiscat valoric 171 de pomi de crăciun, în suma de 4.280 lei” a declarat cms. șef Dumitru Grădinaru, împuternicit Șef IPJ Constanța.

Totodată, la nivelul județului Tulcea se pune în aplicare Planul de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță public în sezonul rece și pe timpul sărbătorilor de iarnă având ca obiectiv identificarea și verificarea agenților economici, în scopul combaterii evaziunii fiscal, atât în complexele comerciale din municipiul Tulcea, precum și în piețe și târguri, în care se desfășoară activități comerciale nelegale cu mărfuri alimentare și obiecte ornamentale pentru sărbători de iarnă.

În derularea tuturor acțiunilor  sunt implicați aproximativ 200 polițiști zilnic, de la structurile de ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale, poliție rutieră, arme, explozivi, substanțe periculoase, etc.

Sezonul de iarnă aduce cu el și numeroase activităţi în spaţiul public, concomitent cu înregistrarea unor episoade meteorologice deosebite ce pot aduce efecte asupra populaţiei, iar jandarmii tulceni trebuie să facă față la toate acestea.

 

„Pe aceste considerente, se impune adaptarea măsurilor din competenţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea prin creşterea capacităţii operaţionale, atât pe segmentul ordinii şi siguranţei publice, cât şi a situaţiilor de urgenţă pentru o gestionare eficientă a situaţiei operative, mai ales în condiţiile unor factori ce pot contribui la evoluţia acesteia: Creşterea nivelului de risc asociat traficului rutier specific acestei perioade, pe fondul apariţiei unor fenomene meteo nefavorabile; Creşterea valorii monetare tranzacţionate, încasate şi transportate; Amplificarea exponenţială a numărul manifestărilor cultural – artistice organizate atât în spaţiul public, cât şi în spaţii private şi a numărului de persoane care participă la acestea; Continuarea şi, după caz, intensificarea activităţilor cu caracter protestatar, având în vederea menţinerea poziţiei executivului faţă de principalele teme de nemulţumire exprimate în spaţiul public; Părăsirea temporară a locuinţelor personale ori a sediilor de societăţi în perioada sărbătorilor de iarnă creează premisele pentru creşterea infracţionalităţii contra patrimoniului; Fenomenele meteo extreme şi vremea nefavorabilă care vor afecta desfăşurarea tuturor activităţilor în spaţiul public a precizat colonelul Ion Bordei, comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

 

 

Reprezentanții ISU Delta Tulcea au precizat că s-au început controalele în locațiile cu aglomerare mare de persoane în această perioadă – restaurante, biserici ș.a., fiind deja aplicate și avertismente, dar și sancțiuni. La capitolul personal și dotări spun că nu sunt probleme, ba că stau mai bine ca în anii trecuți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*