Autorii unor furturi și tentative de furt a unor autoturisme BMW X6 din municipiul Tulcea, prinși în urma unor percheziții în Brăila

Recolta polițiștilor în urma perchezițiilor. FOTO IPJ Constanța

Acțiunea de amploare a polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța care au efectuat, în cursul zilei de 9 ianuarie șapte percheziții domiciliare, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. În urma descinderilor au fost reținuți 5 bărbați, care se ocupau cu furtul de autoturisme BMW X6.

Totul a început de la cercetările într-un dosar penal privind furtul unui autovehicul din data de 22 iunie 2019, un autoturism BMW X6, de pe raza municipiului Constanța. Pornind de la acesta polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cele 7 percheziții domiciliare pe raza județului Brăila.

În urma desfășurării activităților procedurale au fost identificate și ridicate 2 chei de autoturism, două pistoale de tip air-soft, un dispozitiv de bruiaj al undelor radio utilizat de sistemele de închidere centralizate auto, dar și două cărți de identitate și un permis de conducere, despre care existau suspiciuni că ar fi fost contrafăcute. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, despre care existau indicii că ar fi fost folosit în activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit faptul că doi bărbați, de 40, respectiv 43 de ani sunt suspectați pentru săvârșirea altor două infracțiuni de tentativă la furt calificat, săvârșite în noaptea de 16/17 iulie 2019 pe raza județului Tulcea, fiind vorba de alte două autoturisme BMW X6

Totodată, bărbatul de 40 de ani, împreună cu un altul, de 37 de ani sunt suspectați că ar fi sustras un autoturism, tot un BMW X6, în noaptea de 16/17 august 2019, de pe raza județului Tulcea. Ulterior, cei doi ar fi folosit autovehiculul în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

În urma descinderilor au fost reținuți, pentru 24 de ore, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, urmând ca în cursul zilei de 10 ianuarie să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și al polițiștilor din cadrul I.P.J. Brăila – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*