Au intrat să cumpere pâine, dar au plecat cu sticle de alcool ascunse sub haine

Jandarm pregătit de intervenție. FOTO Jandarmeria Tulcea

Jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Tulcea au fost sesizați, la sfârșitul săptămânii trecute, prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la două infracțiuni de furt.

Ambele apeluri au fost efectuate de către angajații unor societăți comerciale din municipiul Tulcea, care au declarat echipajului de jandarmerie ajuns la fața locului faptul că au observat, prin intermediul sistemului de supraveghere, două persoane care au sustras produse de pe rafturi, trecând de casa de marcat fără să achite contravaloarea acestora.

În primul caz, un adolescent de 14 ani a fost oprit de către angajații societății comerciale, iar la verificările efectuate, asupra lui a fost găsită o sticlă de alcool. Întrebat de jandarmi, el a declarat că a intrat în societatea comercială cu intenția de a sustrage o sticlă de alcool, îndemnat de prietenul său, care urma să o vândă altor persoane.

În al doilea caz, un bărbat a fost oprit de către angajații societății comerciale deoarece au fost avertizați de sistemul de protecție antifurt, după ce acesta a trecut de casa de marcat. Asupra lui a fost găsită, de asemenea, o sticlă de alcool, pe care bărbatul nu o achitase.

Persoana în cauză, în vârstă de 41 de ani, a declarat jandarmilor că a intrat în societatea comercială cu intenția de a cumpăra o pâine, însă „i-a trecut prin minte” să sustragă și o sticlă de alcool, pe care intenționa să o consume cu prietenul său, care îl aștepta într-un parc din municipiu, unde cei doi mai consumase alcool cu puțin timp înainte de cele întâmplate.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe celor doi actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*