Atenționare meteo Cod Portocaliu, valabilă, astăzi, până la ora 21.00

Atenționare meteo Cod Portocaliu, valabilă, astăzi, până la ora 21.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo Cod Portocaliu, valabilă în data de 27 ianuarie, în intervalul orar 10.00 – 21.00, de viscol și vizibilitate redusă.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 27 ianuarie, în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70 – 80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Autoritățile recomandă ca pe timpul manifestării fenomenelor prognozate să fie respectate următoarele măsuri:

  • Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică;
  • Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip);
  • Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităților.

Mai multe informații: https://fiipregatit.ro/ghid/viscol/

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*