Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, dată drept exemplu de bună practică la nivel european. Ministerul Turismului invită peste 100 de oaspeți la o conferință internațională, la Tulcea

Cătălin Țibuleac, Horia Teodorescu și Ivan Patzaikin la Târgul de Turism al României. FOTO AMDTDD
Cătălin Țibuleac, Horia Teodorescu și Ivan Patzaikin la Târgul de Turism al României. FOTO AMDTDD

Creșterea spectaculoasă din ultimul an a turismului din Delta Dunării, proiectele demarate de Consiliul Județean Tulcea, dar și modul în care destinația turistică este promovată de către Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării au ajuns la urechile oficialilor europeni. La mijlocul lunii iunie 2019, județul Tulcea va fi gazda unui important eveniment european, care va aduce în Delta Dunării oficiali ai Ministerului Turismului, precum și peste 100 oaspeți europeni.

Invitații vor avea ocazia să vadă cele mai bune practici de parteneriat public-privat, să înțeleagă ce înseamnă turismul riveran sustenabil și să vadă cum Tulcea a reușit să atragă mai multe proiecte de succes cu finanțare europeană nerambursabilă.

Conferința ministerială “Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică” a fost programată în perioada 11 – 14 iunie 2019. Invtații extern sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă și apoi sunt cazați la un hotel de 4 stele din Tulcea.

Consiliul Județean Tulcea va fi gazda dezbaterilor din prima zi. Ministrul Turismului, reprezentanți ai Comisiei Europene, Parlamentului European și Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, vor lua, pe rând, locul la microfon.

AMDTDD – exemplu de bună practică

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) este organizația care a reușit, în mai puțin de un an să aducă la aceeași masă atât Consiliul Județean Tulcea, cât și patronii de hoteluri din Delta Dunării. Primăriile din județul Tulcea încep și ele să vadă că promovarea turistică le poate aduce venituri în plus, așa că au început să intre în Asociație.

Parteneriatul public-privat este unul care dă roade rapid la Tulcea. În anul 2018, județul a început să fie promovat la un nivel mai mare ca oricând, iar numărul turiștilor a crescut uimitor în ultimul sezon.

Prima zi a conferinței de la Tulcea îi va aduce în prim plan pe un reprezentant al Organizației Mondiale a Turismului, precum și pe președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac sau pe legenda sportului românesc, Ivan Patzaichin.

Invitații vor pleca apoi cu vaporul de la Mahmudia la Sfântul Gheorghe și vor avea parte de o cină și o prezentare a turismului viticol din nordul Dobrogei.

Pe data de 13 iunie, oaspeții europeni au programată o plimbare în Deltă și o cină în cadrul căreia vor afla despre turismul cultural.

Ministerul Turismului caută organizator

Cu toate că evenimentul este programat peste 5 săptămâni, Ministerul abia a declanșat procedura de licitație publică pentru serviciile de organizare ale evenimentului.

Sumele alocate sunt generoase. Valoarea totală estimată, fără TVA, este de peste 263.000 lei. Cea mai mare smă se duce la serviciile de cazare cu mic dejun inclus. Cerințele Ministerului sunt foarte specifice. Masa zilnică pentru fiecare invitat nu trebuie să depășească 150 lei, iar ambarcațiunile vor face plimbări de maxim 3 ore prin Deltă. O parte dintre aceste cheltuieli de organizare sunt asigurate și de Consiliul Județean Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*