Aproximativ 250 de refugiați ucraineni pot fi cazați în căminele șantierului naval Vard Tulcea

Șantierul Naval Vard Tulcea. FOTO Facebook

Fincantieri-Vard oferă refugiaților ucraineni căminele șantierului naval Tulcea, astfel că aproximativ 250 de persoane vor putea fi cazate aici. Două cămine spațioase, folosite înainte de pandemie pentru a găzdui angajați ai șantierului, vor putea primi refugiați începând de săptămâna viitoare.

Reprezentanți ai Fincantieri-Vard au anunțat această disponibilitate ministrului Economiei și primarului orașului Tulcea și colaborează îndeaproape cu ambele instituții pentru a afla care sunt nevoile refugiaților și a putea, astfel, oferi ajutorul necesar oamenilor care caută adăpost.

Clădirile de trei etaje se află în afara șantierului naval, într-o zonă în care există și serviciu de pază. Cele două cămine oferă condițiile necesare atât pentru perioade scurte, cât și pentru șederi mai lungi și vor fi amenajate pentru a oferi pe cât posibil un sentiment de securitate și normalitate refugiaților ucraineni. Angajații Vard Tulcea vor organiza colecte pentru a-i ajuta pe refugiați cu bunuri de primă necesitate, dar și pentru a strânge jucării pentru copiii ucraineni. Mulți dintre refugiații care sosesc în Tulcea sunt copii.

Un pas mai departe al acestei inițiative Fincantieri-Vard este posibilitatea ca 120 de refugiați ucraineni – cu calificări specifice – să fie angajați în șantierele navale Vard Tulcea și Vard Brăila. Confindustria Romania, asociația în serviciul întreprinzătorilor italieni din România, a încheiat un acord cu Guvernul României pentru angajarea refugiaților ucraineni. Persoanele interesate și calificate pentru munca în șantiere vor fi instruite și vor fi angajate în conformitate cu prevederile legale naționale în vigoare. Șantierul naval Vard Tulcea are în vedere angajarea unui refugiat ca traducător (ucraineană-română sau ucraineană-engleză) pentru a-i ajuta pe reprezentanții șantierului să comunice cu refugiații cazați în cămine.

Fincantieri-Vard, prin șantierele navale din România, păstrează legătura cu autoritățile locale pentru a oferi în continuare sprijin în gestionarea crizei umanitare provocate de războiul din Ucraina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*